Arrenquen tres mesos d’activitats entorn el Dia Mundial de la Salut Mental 2022 a Osona

Dimarts 4 d’octubre van arrencar els actes de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental que se celebrarà el dia 10 d’octubre.  Durant més de tres mesos se celebraran activitats de tota mena a diverses poblacions de la comarca, que aquest any giren entorn del lema “No estàs sol@”, fent referència a la soledat no desitjada i al seu impacte en la salut.

Les activitats arrencaran amb el tradicional passi de Cineclub Vic d’un film relacionat amb la temàtica i amb una activitat a la biblioteca de Tona.

El dijous 20 d’octubre destaca la representació de l’obra “Síndrome de Gel” al Teatre Atlàntida de Vic, amb una taula de debat prèvia entorn del síndrome de resignació que viuen els infants i joves refugiats. El mateix dia hi haurà la conferència Dixit Vic/UVic UCC “No estem soles en la soledat” que es farà via Zoom amb Laura Coll-Planas, investigadora en soledat i envelliment. La conferència es completarà amb un taller vivencial amb dinàmiques participatives el 17 de novembre al Centre Cívic de Can Pau Raba, a Vic.

El dimarts 25 d’octubre, el Casino de Vic acollirà la xerrada “Estigma, deteriorament social i soledat” a càrrec de Dani Ferrer, activista social d’Activament.
També les biblioteques d’Osona se sumen de nou al programa amb el Laboratori de lectura de salut mental, un espai de lectura i acció per compartir amb la família i pensada per nens i nenes de 7 a 10 anys, on es treballarà a través del joc, l’expressió i la creativitat.

Una audició de l’EMVIC, el club de lectura a la Biblioteca Pilarín Bayés centrat en el llibre “El meu any de repòs i relaxació” o l’exposició de Parelles Artístiques al Teatre Atlàntida, completen un extens calendari d’activitats.

Les activitats entorn del Dia Mundial de la Salut Mental a Osona s’organitzen des del 2002 i estan coordinades per Osonament, en col·laboració amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ActivaMent Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya i Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO).

Consultar programació completa