TOP 2 POSITION

Tel. 93 889 50 59 / C/e: osonament@osonament.cat

social

Programa d’actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre)

Osona organitza des de 2002 una programació anual per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre), coordinada per Osonament amb la col·laboració de: Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO), Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ActivaMent Osona i Agència de Salut Pública de Catalunya.

El programa de 2020 té com a lema “Salut mental per a tothom: major inversió, major accés. Per a qualsevol persona, en qualsevol lloc“. La Federació Internacional de Salut Mental (WFMH, en anglès) alerta dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 en la salut mental de la població mundial i justifica l’elecció d’aquest lema, que també s’utilitza a nivell nacional i comarcal, perquè considera que “la salut mental és un dret humà: és hora que la salut mental estigui disponible per a tots”

La situació sobrevinguda arran de la pandèmia està comportant una sèrie de problemàtiques i dificultats no només sanitàries sinó també socials i de gestió psicològica. Una de les més doloroses està sent la mort de persones en soledat, on el comiat entre familiars no ha estat possible i per tant el procés de dol ses pot haver complicat.

És per això que des de la comissió d’Osona s’ha decidit tractar aquesta temàtica a través d’una conferència en línia i del programa de les  biblioteques “Temps de contes”. També s’ha organitzat una conferència telemàtica per parlar de la Síndrome de Burnout que poden patir els professionals de l’àmbit dels afers socials i es farà una sessió formativa a periodistes sobre com tractar la salut mental en els mitjans de comunicació. Finalment, també s’ha organitzat la sessió de Cineclub Vic, en aquesta ocasió, a la Sala Maideu de l’Atlàntida. 

Programa 2020

Dimarts 6 d’octubre de 15,30 a 16,30h. En línia (Zoom)
L’ABC del tractament de la salut mental en els mitjans de comunicació (+)

Dimarts 6 d’octubre a les 21,30h. Cine Club Vic
Locas de alegría (Paolo Virzi, 2016) (+)

Dijous 15 d’octubre a les 17,30h. Sessió telemàtica Díxit Vic / UVIC-UCC
La Síndrome de Burnout i els professionals de l’àmbit dels afers socials (+)

Dijous 5 de novembre  a les 15h. Sessió telemàtica Díxit Vic / UVIC-UCC
Com parlar de la mort i acompanyar en el dol als infants (+)

Temps de contes a les biblioteques d’Osona, amb el conte
Plou i fa dol (+)


Descarregat el programa complertDM10picto   DM11picto   DM12picto   DM13picto   DM14picto   DM15picto   DM16picto         


Comparteix aquesta publicació:

top 3 position
Carrer Josep Maria Selva, 2, Vic. Tel. 93 889 50 59 / C/e osonament@osonament.cat