Tel. 93 889 50 59 · C/e: osonament@osonament.cat · CONTACTA · INTRANET

social

Programa d’actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre)

Osona organitza des de 2002 una programació anual per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre), coordinada per Osonament amb la col·laboració de: Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO), Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ActivaMent Osona i Agència de Salut Pública de Catalunya.

El programa de 2021, a nivell català, té com a lema “salut mental en un món desigual”, en referència als efectes que la pandèmia ha tingut en el benestar emocional de la població i l’empitjorament de la qualitat de vida de les persones i famílies que ja tenien problemes de salut mental abans de la Covid-19. Des d’Osona, també hem volgut posar el focus en els joves, que han patit especialment els efectes de la pandèmia. Per això, hem demanat la seva participació en alguns dels actes d’aquest programa. Així mateix, el programa Temps de contes per a infants, presenta un conte sobre les pors i les emocions que hagi pogut gener la pandèmia en els més menuts.D’octubre a desembre
TEMPS DE CONTES
Amb el conte “On s’amaga el monstre del carrer?”, a càrrec de Núria Clemares

La Maia sempre havia estat una nena valenta i forta, però s’ha fet gran, li han començat les pors i no vol sortir de casa. Sort que un dia descobreix que buscar el monstre del carrer pot ser molt divertit!!

Aquest conte explora la por i les emocions que ha pogut generar la pandèmia en els més menuts. A partir de 4 anys.

Sant Pere de Torelló
Dijous 23 de setembre. 18h. Biblioteca l’Esqueller

Torelló
Dijous 7 d’octubre. 18h. Biblioteca Dos Rius

Manlleu
Dissabte 9 d’octubre. 12h. Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

Sant Hipòlit de Voltregà
Dimecres 13 d’octubre. 17.30h. Biblioteca Marquès de Remisa 

Centelles
Dijous 14 d’octubre. 17.30h. Biblioteca Cooperativa

Olost
Dilluns 18 d’octubre. 15.30h. Escola Terra Nostra d’Olost. Bibliobús Tagamanent

Taradell
Dimarts 19 d’octubre. 17.30h. Biblioteca Antoni Pladevall 

Roda de Ter
Dimecres 20 d’octubre. 17.30h. Biblioteca Bac de Roda 

Vic
Dissabte 23 d’octubre. 11h. Biblioteca Joan Triadú

Vilanova de Sau
Divendres 29 d’octubre. 15h. Escola Les Roques. Bibliobús Puigdon.


Octubre-novembre
Campanya per la Marató de TV3 amb Vic Comerç

Campanya de sensibilització adreçada als clients de les botigues de Vic Comerç, que consisteix en la venda d’una bossa de cotó amb el lema “Tu decideixes amb quins ulls em mires: Respecte! Salut Mental”, amb la col·laboració del grup de joves d’Osonament. La recaptació de la venda de les bosses es destinarà a la Marató de TV3, dedicada a la salut mental. 

Consulta les botigues associades al següent enllaç!

Per més informació de la campanya: https://www.osonament.cat/respecte 

Vic Comerç, com a entitat col·laboradora del programa Osona Amb La Salut Mental, també sortejarà tres obres del projecte “Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental” a través de la targeta urbana (octubre). 


Dimarts 5/ Octubre a les 20h
Cineclub Vic
“Petita Miss Sunshine”

(Jonathan Dayton i Valerie Faris, Estats Units, 2006)

Els Hoover són una família peculiar formada per un avi poc disciplinat, un pare fracassat, un tiet amb tendències suïcides, una mare que no dona l’abast, un fill que ha decidit fer vot de silenci i  una filla petita, Olive, que vol ser reina de bellesa. Quan l´Olive és seleccionada per participar en el concurs Little Miss Sunshine a Califòrnia, tota la família l´acompanyarà en un viatge que serà tota una aventura.

Preu: 5 euros
Compra d’entrades anticipades a la web de l’Atlàntida

Atlàntida de Vic. Sala Joaquim Maideu
Carrer de Francesc Maria Masferrer, 4. Vic

www.cineclubvic.com


Divendres 15/ Octubre a les 20h
Teatre
“JO BÉ, I TU?”

Una producció d’Osonament i Arnau Tordera


Reestrena de l’espectacle dirigit per Arnau Tordera que té com a protagonistes a persones vinculades  i professionals dels serveis de salut mental d’Osonament. Una creació col·lectiva que parteix de la lectura del llibre “Un món feliç”, d’Aldous Huxley.

Compra d’entrades anticipades a la web del Teatre Cirvianum

Teatre Cirvianum
Plaça Nova, 10. Torelló


Dijous 28/ Octubre a les 17h
Conferència telemàtica Díxit Vic/UVIC-UCC
Imaginaris dels trastorns mentals a les sèries de televisió i el cinema

A càrrec d’Irene Cambra-Badii, investigadora a la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC i UPF. Llicenciada i doctora en Psicologia.

En els darrers anys és freqüent veure a les sèries de televisió, personatges que presenten problemes de salut mental o algun tipus de trastorn. A la conferència es parlarà de fins a quin punt es reflecteix amb veracitat aquesta problemàtica, si son més o menys realistes i si contribueixen a normalitzar aquest fet i a minimitzar l’estigma que perdura.

Inscripcions: https://bit.ly/ConferenciaSeriesiSalutMental


Dilluns 13/ Desembre 19h
CLUB DE LECTURA COMARCAL
Amb el llibre “Ioga”, d’Emmanuel Carrère

Considerat un dels millors llibres d’aquest escriptor francès, “Yoga” és una narració en primera persona sobre la depressió que el va conduir a l’hospitalització durant quatre mesos. És també un llibre sobre la crisi de parella, sobre la ruptura afectiva i les seves conseqüències.

Teatre Municipal de Manlleu
Carrer del Pont, 9 – Manlleu


Desembre
Concurs de vídeos
“Metamorfosi”

Adreçat a joves d’entre 16 i 20 anys

La metamorfosi indica la transformació d’una cosa o d’una persona pel què fa a la seva aparença, el seu caràcter, etc. La pandèmia ens ha canviat a tots. Però volem saber com l’has viscuda tu. Què t’ha ajudat? Com has canviat? En una balança, quines aspectes pesen més, els negatius o els positius?

Comparteix-ho en un vídeo d’un minut! 

Consulta les bases a les webs de la biblioteca Joan Triadú de Vic i Osonament, disponibles a partir de l’1 de desembre. Amb la col·laboració de Vic Comerç.

Més informació:


ACCÉS PROGRAMA COMPLET


/ /
/ / / / / / / /

Comparteix aquesta publicació:

top 3 position
Carrer Josep Maria Selva, 2, Vic. Tel. 93 889 50 59 / C/e osonament@osonament.cat