“L’objectiu d’Osonament és que la persona pugui recuperar el seu projecte de vida”

L’equip de Fundació Pere Tarrés va entrevistar la gerent d’Osonament, Mercè Generó, i la psicòloga i responsable de l’àrea de rehabilitació comunitària d’Osonament, Judith Martínez, en un reportatge per a Xarxanet (notícies i recursos per a la xarxa d’entitats i voluntariat).

Judith Martínez explica al reportatge com des de l’entitat treballen al voltant del “model centrat en la persona” oferint les ajudes de recuperació i inserció segons les necessitats d’aquesta per tal que el o la pacient “pugui recuperar el seu projecte de vida“.

Els 96 professionals que treballen a l’entitat pacten amb el o la pacient els programes de rehabilitació, els serveis de reinserció laboral, els habitatges o pisos tutelats, les teràpies o les activitats que més els beneficiaran o motivaran.

Per la seva banda, Mercè Generó, gerent d’Osonament, constata que tot i la gran oferta de serveis, la seva preocupació se centra ara en la manca de programes per atendre als i les pacients més joves. Assegura que és primordial l’ajuda a aquest col·lectiu i exposa la “falta de finançament i polítiques que acompanyin a la persona jove en els seus processos de recuperació i inserció“.

De tota manera, Generó assegura que atenen totes aquelles persones que ho necessiten “però no de la manera que voldríem i ens agradaria“.

Finalment, l’Adrià, usuari d’Osonament, comparteix la seva experiència a l’entitat i explica que gràcies als programes d’Osonament ha pogut recuperar una rutina i descobrir que és el que més el motiva.

D’altra banda, la Sílvia explica que el principal benefici de ser a Osonament ha estat “treballar l’autoestima de fora cap a nosaltres” gràcies a la lluita de l’entitat per sensibilitzar a la comunitat amb la salut mental i les addiccions.

Reportatge i entrevista a Mercè Generó i Judith Martínez.