Arribar a nous grups de joves en espais més informals: objectiu del Programa Ocell de Foc Osona-Berguedà per al 2024

Arribar a nous grups de joves en espais més informals, aquest és un dels objectius per al 2024 del Programa Ocell de Foc Osona-Berguedà. Aquest i altres reptes, com donar continuïtat al programa de coaching esportiu i acompanyar de forma més intensiva el malestar col·lectiu en l’àmbit esportiu, es van presentar divendres a la primera trobada de la Xarxa Jove Osona-Berguedà d’Ocell de Foc, en un acte al Casal Cívic i Comunitari de Berga.

La benvinguda va anar a càrrec del President del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé Planas, el qual va posar en valor el treball en xarxa, l’aliança territorial del Berguedà i Osona i la importància de
sumar esforços entre els diferents agents i recursos per tal de prevenir i donar suport al malestar emocional dels i les joves.

També es va fer el balanç del 2023, posant de manifest la prevenció i la sensibilització a 1.041 persones joves i amb un acompanyament individual i grupal a 152 joves amb malestar emocional.

Aquest 2024, la Xarxa Ocell de Foc ofereix un cicle de formacions amb tres càpsules formatives orientades en donar eines i recursos d’acompanyament i afrontament al malestar emocional dels i les joves a càrrec de la Cooperativa Quatre Cantonades.

En el marc de la trobada, també hi ha hagut espai per a una formació adreçada als professionals de la Xarxa, sobre l’ús i gestió del conflicte. Aquests espais formatius aposten per un treball en Xarxa que afavoreix la reflexió i l’aprenentatge.