Un 23% de les persones ateses a Osonament són joves de 16 a 30 anys

L’atenció a persones joves d’entre 16 i 30 anys ha crescut en els darrers anys a Osonament. El 2019, es van atendre 116 persones amb edats compreses en aquesta franja, el què suposa un 23% del total de persones ateses a l’àrea de rehabilitació i inserció laboral de l’entitat (509). Des del 2017, el creixement suposa un 12%.

D’aquests 116 joves, 64 (20 dones i 44 homes) s’han beneficiat del programa Joves en acció, que té per objectiu implicar-los de forma activa en la definició i posada en marxa d’un projecte vital propi, basat en els seus interessos i competències. Aquest programa té com  a eixos bàsic l’equilibri ocupacional, potenciar la participació social, fomentar hàbits de vida saludables, entrenar habilitats personals i orientació formativa i/o laboral.  Destacar que un 37% dels joves vinculats a Osonament han aconseguit un contracte laboral o han iniciat estudis durant la seva vinculació en aquest programa.

D’altra banda, juntament amb Osona Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), s’inicia l’octubre de 2019 un projecte per l’atenció específica de la psicosi incipient, adreçada a joves d’entre 14 i 25 anys, ja que és en aquest període de l’adolescència i joventut quan es comencen els primers símptomes de la psicosi, que pot desencadenar trastorns com l’esquizofrènia.

Finalment, Osonament també ha iniciat el Servei TerapèuTIC amb el suport en l’àmbit de la recerca del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Uvic-UCC. Es tracta d’un projecte que compta amb el finançament derivat de les aportacions a la sisena edició del sopar benèfic Il·lusions a Taula, que organitza Rotary Club de Vic-Osona i que es va celebrar el 16 de maig de 2019. Aquest servei, utilitza les noves tecnologies i també va destinat al col·lectiu de joves amb problemes de salut mental i addiccions.

A la foto de la notícia, un grup de joves en una formació d’auxiliars de cuina i cambrers/es.

Comparteix aquesta publicació: