Tres persones usuàries de la residència de Manlleu prenen part al mural participatiu de Daniel Muñoz, a Manlleu

Persones usuàries de la Llar-residència a Manlleu que gestiona Osonament, han participat en la conceptualització del mural que l’artista Daniel Muñoz ha pintat al passeig del Ter de Manlleu. L’artista, ha plasmat al mural que representa el riu Ter, les idees que li han aportat les tres persones usuàries d’Osonament.

Al mural hi apareix una barca inspirada en el segle XIX. Precisament, aquesta és l’aportació que ha fet Núria Bayot, usuària d’Osonament. La Núria relata que, cada cop que va a passejar per l’embarcador del Ter, pensa en com havia de ser aquest riu durant el segle XIX. 

Per la seva banda, Susanna Montalban, psicòloga d’Osonament, valora molt positivament la iniciativa i creu que la proposta és molt interessant, tant per la seva vessant artística com per la participació comunitària. Montalban assegura que l’art és un bon vehicle per treballar les emocions i els sentiments.

La iniciativa s’emmarca en la proposta cultural impulsada pel Consell Comarcal d’Osona a través d’Osona turisme, titulada “Osona Artimur”. El projecte vol revitalitzar culturalment cinc municipis osonencs. Un total de 10 artistes de Catalunya i de la resta de l’estat i internacionals han ideat gairebé una vintena de murals que s’han instal·lat a carrers i murs dels municipis.

La temàtica de les creacions segueix la identitat i singularitat de cada poble: la forja, a Alpens; el riu Ter, a Manlleu; les festes de Sant Joan i els Elois, a Prats de Lluçanès; l’entorn natural a Sant Bartomeu del Grau; i la terrissa, les caramelles i el modernisme a Sant Julià de Vilatorta.

A la imatge, les tres persones usuàries d’Osonament i l’artista Daniel Muñoz després de signar el mural participatiu.