Tenir cura de bonsais per millorar el benestar i aconseguir un entorn més càlid

Els residents de la Llar Residència de Manlleu tenen cura d’una trentena de bonsais que van arribar fa uns mesos a la llar, gràcies a la donació d’un particular a qui li volem agrair aquest  bonic regal.

Les persones residents en fan el manteniment amb el suport d’una persona voluntària que coneix bé aquesta disciplina i amb el suport del responsable d’horts i jardineria d’Osonament.

Algunes de les coses que estan aprenent en referència a aquests arbustos és com regar-los, com abonar-los, com podar-los perquè agafin forma, com i quan convé trasplantar-los, el control de plagues…

Cuidar un bonsai pot significar una forma molt amena de passar el temps i ens pot ajudar a relaxar-nos, a l’hora que fem que el nostre entorn sigui més càlid. Segons la directora de la llar, Montse Codinachs “la participació i implicació en activitats com aquesta comporta una ocupació significativa i promou  una millora en l’autoestima, benestar físic i emocional, i en general de la seva qualitat de vida”.

Altres activitats de la Llar Residència que es fan a l’interior o a l’exterior amb el suport de persones voluntàries són el taller de premsa, el club de lectura, ioga i activitat física, entre d’altres.

Comparteix aquesta publicació: