Signem un conveni amb la Fundació Impulsa per afavorir el creixement personal i professional dels joves

Signem un conveni de col·laboració amb la Fundació Impulsa per treballar conjuntament per al creixement personal i professional dels joves de la comarca d’Osona. Amb aquest acord, signat pel president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs i per la gerent d’Osonament, Mercè Generó, ambdues entitats també volem contribuir a la promoció de la salut mental i el benestar emocional dels joves.

La Fundació Impulsa ajuda a joves en situació social i econòmica vulnerable a través de suport per accedir a un cicle de Formació Professional, adquireixen un creixement personal gràcies a les formacions transversals, el voluntariat i a la figura del mentor que la Fundació posa al seu abast, i es beneficien d’un aprenentatge laboral en organitzacions vinculades a la Fundació.

Gràcies al conveni, es desenvoluparan accions conjuntes per a la sensibilització i promoció de la salut mental entre els joves Impulsers així com l’acompanyament emocional dels joves derivats per la Fundació Impulsa. També es farà una sessió de sensibilització en relació a la salut mental amb finalitat informativa als alumnes de la Fundació Impulsa interessats en fer voluntariat i conèixer l’entitat d’Osonament.

Osonament també proporcionarà suport a l’equip tècnic de la Fundació Impulsa per a l’abordatge de
joves Impulsers amb alguna problemàtica de salut mental o a la derivació d’algun d’aquests joves per a la seva valoració i seguiment psicològic dins del marc del programa Ocell de Foc.

Així mateix, Osonament participarà del Programa de voluntariat de la Fundació Impulsa acollint a un
alumnes per realitzar tasques de voluntariat a l’entitat.

Segons Generó: “Amb aquesta col·laboració, pretenem oferir-nos suport mutu per tal de compartir recursos i potenciar el treball en xarxa dins del territori, així com desenvolupar accions conjuntes per a la sensibilització i promoció de la salut mental entre els joves Impulsers i l’acompanyament emocional dels joves derivats per la Fundació”.

També en aquesta línia, Carles Cuyàs posa de manifest el valor d’aquest treball conjunt: “Des de la Fundació Impulsa tenim clar que l’acompanyament que fem als Impulsers passa per un treball transversal en tots els àmbits que intervenen en el procés de creixement personal dels joves, un dels quals, i imprescindible en els temps que vivim, és la salut mental. Sabem que Osonament és una entitat amb la que tenim molts punts de treball en comú i amb la que podem desenvolupar projectes conjunts nodrint-nos uns dels altres de l’expertesa i experiència dels respectius equips tècnics i dels diferents programes que tenim en marxa”, assegura.   

Dins aquest acompanyament transversal a la persona, les dues entitats també desenvoluparem accions per tal d’apropar la realitat laboral i professional d’una entitat com Osonament als joves Impulsers a través d’accions diverses, com podrien ser, la participació a la Jornada Impulsa Futur.