Rebem el segell del Programa voluntari de compensació d’emissions de la Generalitat

Aquest divendres 3 de juny a Osonament hem rebut el segell que ens acredita com a entitat que compensa les seves emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) a través de projectes portats a terme per entitats socials a Catalunya. Igualment, hem renovat la nostra adhesió al Programa d’Acords Voluntaris de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, comprometent-nos així a presentar anualment un inventari d’emissions i definir propostes per reduir les nostres emissions. L’abast de l’adhesió inclou totes les instal·lacions i activitats d’Osonament (Serveis Centrals, Àrea de Rehabilitació, Àrea d’Inserció Laboral i Àrea d’Habitatge, ubicats a Vic, Manlleu, Torelló i Tona).

En total, a Osonament generem i compensem 172 tones de CO2 equivalent. Aproximadament el 56% de les emissions són directes, principalment originades pel consum de Gas Natural (50,7%). La resta, el 44% restant, són emissions indirectes, principalment associades a la mobilitat dels professionals, tant de la mobilitat casa-feina (in itinere), com de la mobilitat en missió (in labore) realitzades amb vehicle propi. El consum d’electricitat no genera emissions donat que tota l’electricitat consumida te la garantia d’origen 100 % renovable.

Per continuar impulsant la mitigació i compensació dels GEH es plantegen diferents mesures orientades al foment de l’estalvi energètic i a una mobilitat sostenible i transició cap una flota de vehicles elèctrics. En aquest sentit, recentment hem implantat el Pla de Desplaçaments d’Empresa (PDE) d’Osonament. El propòsit és reduir la petjada de carboni de l’entitat a partir de promoure una mobilitat activa (a peu o en bicicleta), incentivar un major ús del transport públic, afavorir el cotxe compartit i incrementar l’ús del vehicle elèctric.

A Osonament calculem la nostra petjada de carboni des del 2014 i estem adherits al Programa d’Acords voluntaris de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtica des de la seva creació el 2018.

Han passat 50 anys de la primera Cimera del medi ambient (Estocolm, 1972), i ara més que mai ens trobem en emergència climàtica. A Osonament mantenim actiu el nostre compromís d’acció climàtica, contribuint d’aquesta manera amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 13 “Acció pel Clima”.