Programa d’actes per commemorar el Dia Mundial de la Salut mental a Osona

Osona organitza des de 2002 una programació anual per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre), coordinada per Osonament amb la col·laboració de: Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ActivaMent Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya i Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO).

A nivell nacional, els diferents actes organitzats per aquesta tardor tenen com a lema “salut mental en un món desigual”, en referència als efectes que la pandèmia ha tingut en el benestar emocional de la població i l’empitjorament de la qualitat de vida de les persones i famílies que ja tenien problemes de salut mental abans de la Covid-19. Des d’Osona, també compartim aquest lema i posem el focus en els joves, que han patit especialment els efectes de la crisi sanitària i social. Per això, hem demanat la seva participació en alguns dels actes d’aquest programa, com un concurs de vídeos perquè ens expliquin com han afrontat la pandèmia o participant en la campanya amb Vic Comerç, per recaptar diners per la Marató de TV3, que aquest 2021 es dedica a la salut mental.

Un dels plats forts del programa és la reestrena de l’espectacle “Jo bé, i tu?”, divendres 15 d’octubre, al Teatre Cirvianum de Torelló. La producció de gran format dirigida pel músic osonenc Arnau Tordera, té com a protagonistes a persones usuàries dels serveis de salut mental i professionals d’Osonament. Una creació col·lectiva que parteix de la lectura del llibre “Un món feliç”, d’Aldous Huxley.

Com és habitual, Cineclub Vic inclou en la seva programació de tardor el passi d’un film amb el qual es volen tractar diferents conceptes al voltant de la salut mental (5 d’octubre), mentre que Díxit Vic programa la conferència telemàtica “Imaginaris dels trastorns mentals a les sèries de televisió i el cinema (28 d’octubre).

Les biblioteques d’Osona també se sumen de nou al programa amb el cicle “Temps de contes”, per a infants de més de 4 anys, i amb el club de lectura per la salut mental, on els diferents clubs de lectura de la comarca parlaran d’un llibre que aprofundeix en la depressió. (13 de desembre)

Consulteu la programació: