Presentem la memòria corporativa 2021

Presentem la memòria d’activitats d’Osonament de 2021, un any que s’ha caracteritzat per un retorn progressiu però prudent a “la normalitat”. Hem pogut realitzar la majoria d’activitats presencials i hem ofert nous programes d’atenció, seguint en tot moment les indicacions pertinents i aplicant les mesures de precaució en el context de la pandèmia.

De l’activitat assistencial, cal destacar l’increment de la demanda d’atenció a la població jove, així com de les sol·licituds i acollides de persones amb edats inferiors als 18 anys.

Les insercions laborals o de retorn als estudis han augmentat, tornant a les xifres prèvies a la pandèmia. En aquesta àrea, també s’ha fet èmfasi en el suport i acompanyament a les persones que han trobat feina a l’empresa ordinària.

Al CET Areté hem pogut mantenir tots els llocs de treball. Hem posat les bases d’un projecte de reutilització de mobles i objectes de la llar amb la Mancomunitat La Plana i l’Agència de Residus de Catalunya i hem consolidat el servei de missatgeria de paqueteria lleugera última milla, que vam impulsar amb ADFO el 2020.   

A l’àrea d’habitatge, l’arribada de les vacunes a principis d’any va suposar una alenada d’aire fresc després d’un 2020 molt convuls. Tant a la llar residència com a les llars amb suport,  s’han pogut tornar realitzar algunes activitats comunitàries i les visites i sortides amb els familiars. Però la seva realització ha estat intermitent i canviant per tal d’adaptar-nos als protocols en curs. Aquesta situació ha exigit molta flexibilitat i versatilitat per part de l’equip de professionals, persones ateses i famílies. Així mateix, hem seguit treballant amb la màxima coordinació amb el CSA de l’Hospital Universitari de Vic i amb l’ABS de Manlleu per fer un seguiment constant de la salut física i mental de les persones ateses en aquests serveis.

Pel què fa als serveis d’atenció a la llar, s’ha anat incrementant i recuperant l’atenció presencial realitzada prèviament al 2020. La prioritat per als professionals ha estat acompanyar a les persones amb la màxima seguretat.

En quant a l’activitat de recerca, al llarg de l’any hem continuat desenvolupant els tres projectes d’activitat física, alimentació i aplicació de les TICS en la recuperació de les persones. El mes de novembre, la doctoranda Mireia Vilamala va defensar la tesi sobre la promoció del consum de fruita i verdures en persones amb Trastorn Mental Sever, amb resultat d’excel·lent cum laude.

El 2021 ha suposat un impuls a la visibilitat de la salut mental gràcies a la Marató de TV3. El BioArtCafè i els horts han format part dels continguts de la Marató i, paral·lelament, ens hem bolcat organitzant diferents activitats per sensibilitzar a la població i recaptar fons.

Consulteu la memòria 2021