Presentem el Programa d’hàbits saludables al III Congrés d’Acció Social a Vic

Osonament hem participat al III Congrés de l’Acció Social que se celebra aquest dijous 8 i divendres 9 de juliol a Vic. Hi hem presenat el pòster “Promoció d’un estil de vida saludable en la recuperació de les persones amb Trastorn Mental Sever (TMS) a través d’un programa d’activitat física i educació i educació alimentària” i un vídeo explicatiu del projecte, en el qual hi participen els professionals Anna Guàrdia, Mireia Vilamala, Josep Manel Santos, Ruben del Rio i Judith Martínez.

El pòster i el vídeo expliquen el programa que Osonament ha integrat dins el seu model d’atenció del foment d’hàbits saludables per donar resposta a la creixent necessitat d’intervenció en el marc de l’activitat física i l’alimentació, mitjançant la professionalitat en l’atenció.

El programa té com a finalitat promocionar un estil de vida saludable mitjançant la disminució del comportament sedentari i adequació de la qualitat de la dieta. Es desenvolupa a través de dues línies d’intervenció complementàries entre sí i conduïdes per una professional en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) i una professional en Nutrició Humana i Dietètica (dietista i nutricionista)

Al llarg del 2019-2020 s’han realitzat 25 tipus d’activitats diferents dins del programa. Durant el 2019 es van beneficiar 586 persones i 391 durant el 2020. I es va registrar una assistència del 90%. Durant el 2020, el número d’activitats es va veure afectat per la situació sanitària i algunes es van haver d’adaptar per poder-se realitzar en format telemàtic i d’altres en format presencial. El baix absentisme registrat a les activitats indica una bona adherència i acceptació del programa per part de les persones ateses.

El Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat, organitzat pel Departament de Drets Socials i la UVic-UCC a través de la Càtedra de Serveis Socials, compta amb la participació de més de 400 persones que sota el títol ‘Serveis socials i acció comunitària: promoció i prevenció’, debatran sobre els reptes de futur de la intervenció social a Catalunya.

Aquesta tercera edició està enfocada en l’acció comunitària dels serveis socials com a eines de prevenció i promoció en el context de la pandèmia. Enguany, les jornades tenen un format híbrid (presencial i en línia) per adaptar-se al context de la Covid-19 i les indicacions del Procicat.

Comparteix aquesta publicació: