El programa “Cuidem-nos” d’Osonament rep el primer premi de la Jornada PAAS en l’àmbit sanitari

Osonament ha rebut avui el primer premi de la XV Jornada PAAS (Pla Integral per a la promoció de la salut mitançant l’activitat física i l’alimentació), que organitza el departament de Salut de la Generalitatm per el programa “Cuidem-nos”. La jornada ha tingut lloc al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

Els premis PAAS tenen com a objectiu identificar, reconèixer i difondre els projectes o iniciatives que millor han contribuït a assolir els objectius del PAAS en els àmbits d’actuació següents: educatiu, sanitari, comunitari, social, laboral i de recerca. .

El programa Cuidem-nos ha rebut el guardó en l’àmbit sanitari. L’objectiu general del programa és promoure l’adquisició d’uns hàbits de vida saludable a través de l’adequació del patró alimentari, augment de la pràctica d’activitat física i reducció del comportament sedentari per a contribuir a la millora del benestar.

Està adreçat tant a les persones ateses com als professionals d’Osonament. Les intervencions que es realitzen per a persones ateses són l’atenció i assessorament individual, les activitats i tallers grupals, les activitats autogestionades, les activitats a la comunitat i els espais promotors de la salut.

Les intervencions que es realitzen per a professionals són activitats formatives incloses en el pla de formació (de forma semestral), l’espai de “Cuidem-nos” amb píndoles a través de la intranet (de forma setmanal, cada dilluns), els espais promotors de salut arreu de l’entitat i el projecte de la “sala oberta” que consisteix en la realització de sessions de vint minuts, dins la jornada laboral, de ioga i exercici terapèutic dos dies per setmana (dimecres i divendres) amb l’objectiu d’oferir un espai de pràctica d’exercici físic
als professionals.

El programa va néixer arran de la incorporació de la figura de la prescriptora d’activitat física i de la dietista-nutricionista a Osonament.

Les encarregades de recollir el premi han estat les promotores del programa, les professionals Mariona Caro i Mireia Vilamala (a la foto)