PETITS GUANYS, GRANS VICTÒRIES! Trobada de persones amb trastorn de llenguatge per dany cerebral a Osonament

 

 

“Et penses que se t’acaba el món, que de cop tot està al revés, que no val la pena viure. Però jo diria a una persona que acaba de passar per aquesta situació que no defalleixi, que la vida canvia, però continua”

“El llenguatge i la comunicació et defineixen com a persona. Un dany cerebral és una putada, però a mi m’ha ajudat a replantejar-me moltes coses. Ara miro la realitat d’una altra manera, potser no arribo a tot arreu, però els petits guanys signifiquen grans victòries. Em llevo i penso: que bé, encara estic viva!”

“No donem importància a la capacitat que tenim de comunicar-nos fins que la perdem. És un revés important a la vida, però amb el tractament vas millorant”

“Tenir el suport de la família ajuda molt”

“La societat no està preparada, no té paciència per escoltar a algú que li costa expressar-se a causa d’un dany cerebral i això provoca que encara ens costi més parlar. Veure que l’altre està nerviós encara fa que t’encallis més”

“Abans treballava molt i ho vaig haver de deixar. Però ara em torno a trobar bé i tinc ganes de fer coses. Si algú es troba amb la mateixa situació li diria: ànims!”

Aquests són els testimonis d’algunes de les persones que han participat en una trobada que s’ha celebrat aquest matí a l’Àrea de Logopèdia i Psicologia d’Osonament. Tenen en comú que han patit un dany cerebral (i, com a conseqüència, presenten una afectació a nivell de llenguatge) o són familiars d’alguna persona afectada. Hi ha hagut persones de la Garrotxa, d’Osona i del Ripollès, acompanyades d’alguns dels seus familiars. Els assistents han pogut compartir la seva experiència personal i han lamentat que les afàsies per dany cerebral continuïn essent una afectació invisible a la societat. Escoltar-los és una lliçó de vida. Endavant!

 

 

Comparteix aquesta publicació: