Participem al I Congrés de l’Acció Social a Vic

 

Osonament va participar divendres al I Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat, un esdeveniment dirigit a tot els agents del Sistema Català de Serveis Socials que té per objectiu ser un espai de coneixement, reflexió i discussió al voltant dels nous models d’atenció integrada entre els serveis socials i els de salut.

Concretament, des d’Osonament es va presentar el Projecte “Compta amb mi”. Atenció integrada i integral de les persones de la llar residència de salut mental de Manlleu”, que compta amb la participació de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu (CHV), el CAP Manlleu, Osona Salut Mental del CHV i Osonament. La psicòloga d’Osonamnet, Montse Colom va ser l’encarregada de presentar la iniciativa i va explicar que l’objectiu és que aquests quatre agents s’han posat d’acord per establir un marc d’atenció integral i intgrada. “Es busca que la col·laboració resulti eficient i sostenible, entre serveis socials i sanitaris. La Persona atesa està al centre de l’atenció. L’objectiu final és potenciar l’autonomia de les persones residents pel que fa la presa de decisions en relació a la seva atenció en situacions complexes, segons les seves preferències i recursos disponibles”.

La gerent d’Osonament. Mercè Generó, va participar en una sessió plenària que portava per títol “Partenariats territorials per a la provisió de serveis socials i de salut integrats”, conduïda per el Secretari general de Salut, ALbert Serra, i en la que hi van participar tres ponents més. Generó va parlar de l’experiència d’integració dels serveis socials i sanitaris en salut mental a Osona.

El congrés l’organitzen el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.