Parlem de Depressió a Osonament: Dia Mundial de la Salut dedicat a aquesta malaltia

“Jo demanaria més comprensió, perquè és una malaltia que té conseqüències molt greus, com el suïcidi”

“Jo recomanaria a la gent que davant dels primers símptomes vagin al metge. Vaig perdre l’únic fill que tenia i vaig tardar un any a demanar ajuda. Pensava que era normal sentir-me així. Si hagués demanat ajuda fa un any ara estaria molt millor”.

“Crec que compartir experiències en grup és una de les millors teràpies. Veure que no estàs sol”

“Crec que la depressió també té a veure amb una societat molt tecnològica i cada vegada més deshumanitzada. M’agradaria que la gent s’ajudés més”.

“Fer teràpia al grup de depressió d’Osonament m’està ajudant però encara no puc dir que estigui molt millor. Tinc dies de tot. Reconec que els professionals són molt bons, però és una malaltia llarga”.

“M’han recomanat fer activitats fora de casa i, tot i que a vegades se’m fa una muntanya sortir, m’obligo a anar-hi i em sento millor”

En Ramon i la Galina són dues de les persones que participen al grup d’atenció a episodis depressius que es porta a terme a Osonament.

Els tres eixos bàsics d’aquest programa són l’Activació (fer activitat física), la Areativitat (vincular-se a alguna activitat creativa) i Relacionar-se amb la comunitat.

Avui hem parlat amb ells i ens han fet aquestes reflexions. Esperem que continuïn amb la teràpia i que molt aviat ens puguin explicar les seves millores!

Des d’Osonament recomanem a les persones que presentin simptomatologia depressiva amb repercussió negativa al seu nivell de funcionament normal, que parlin amb el seu terapeuta de referència de salut mental.

Comparteix aquesta publicació: