Parelles Dietètiques per millorar els hàbits alimentaris de les persones ateses

Persones ateses a Osonament i estudiants del grau en Nutrició Humana i Dietètica participen a la sisena edició del programa Parelles Dietètiques. Es tracta d’un projecte d’aprenentatge-servei de la UVIC-UCC en què els alumnes de Nutrició assessoren els usuaris i usuàries sobre com millorar la salut a través dels hàbits alimentaris.

L’objectiu del projecte és oferir a les persones ateses a Osonament, un assessorament dietètic i nutricional personalitzat per millorar l’alimentació i la salut. Els alumnes que hi participen, aprenen les competències professionals del dietista-nutricionista a través de casos reals, promocionant la salut de les persones a través de l’alimentació i fent partícips els usuaris del seu pla terapèutic.

En aquesta sisena edició, participen cinc parelles dietètiques, que treballen durant tres sessions a la universitat. La primera sessió és el primer contacte de la parella; la persona atesa explica els seus hàbits alimentaris i què li agradaria millorar, l’estudiant li pren una sèrie de mesures antropomètriques i li lliura una sèrie de recomanacions generals. En la segona sessió, l’estudiant ja ha preparat una pauta alimentària específica per a la persona i la treballen conjuntament, tot destacant les pautes a seguir. Finalment, a la tercera sessió, la persona ha pogut posar en pràctica la dieta personalitzada i es revisen resultats, tot plantejant millores o canvis en la pauta assignada.