Parelles Dietètiques: nou projecte amb la UVic-UCC per millora l’alimentació de persones ateses a Osonament

La UVic-UCC i Osonament han portat a terme de març a maig de 2017 el projecte Parelles Dietètiques. Un total de 18 alumnes de tercer del Grau en Nutrició Humana i Dietètica s’han desplaçat a la seu d’Osonament per oferir durant quatre sessions assessorament dietètic-nutricional a persones amb problemes de salut mental vinculades a l’entitat. D’aquesta manera, els alumnes han pogut aprendre les competències professionals del dietista-nutricionista a través de casos reals, promocionant la salut de persones a través de la seva alimentació i motivant a les persones usuàries a participar del seu propi pla terapèutic.

Osonament té com a principal missió  promoure la millora de la qualitat de vida de les persones ateses, per aquest motiu, l’entitat ha apostat des del primer moment per aquest projecte, que acompanya d’altres mesures actives a l’entitat, com la promoció de l’activitat física entre les persones ateses.

Parelles Dietètiques s’emmarca en el programa d’innovació docent de la UVic-UCC “Aprenentatge-servei”, una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Tant les persones ateses a Osonament com els alumnes participants han valorat molt positivament l’experiència, que vol tenir continuïtat en el proper curs.

Enllaç a la notícia d’El 9 TV sobre el projectre:

http://el9nou.cat/video/parelles-dietetiques-de-la-uvic-i-osonament/

 

Comparteix aquesta publicació: