Parelles Artístiques impulsades per sis comarques catalanes exposen 80 obres al Port de Tarragona

El dimecres 28 de juny, a les 19h, el Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona acollirà l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental, que es podrà visitar fins el 23 de juliol. L’acte serà presidit pel director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies de Tarragona, Francesc Tarragona. També comptarem amb l’experiència personal de dues parelles artístiques, que ens explicaran les seves vivències relacionades amb el projecte, i amb accions poètiques i musicals.

Les obres que s’hi podran veure són fruit del treball a “quatre mans” entre artistes amateurs –persones vinculades a serveis de salut mental- i artistes professionals, els quals han treballat per parelles durant el segon semestre de 2016. En total s’hi podran contemplar 80 peces de diferents disciplines com pintura, escultura, vídeo, fotografia, ceràmica, il·lustració….que han estat realitzades per un total de 164 artistes.

Parelles Artístiques és un projecte comunitari que neix l’any 2006 a Osonament, entitat sense ànim de lucre que gestiona de forma integrada els recursos comunitaris d’atenció en salut mental i addiccions de la comarca d’Osona. Els objectius de la iniciativa són afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers la salut mental. Des dels seus inicis, el projecte compta amb el suport de Fundació Antiga Caixa Manlleu i de BBVA i CX.

En les últimes edicions, per tal d’arribar a un conjunt més gran de la societat i unir esforços al voltant de la lluita contra l’estigma dels problemes de salut mental, Osonament ha buscat l’aliança amb d’altres serveis de salut mental del territori català perquè també impulsessin el projecte. Aquesta és l’edició en què hi participen més centres i més comarques.

Concretament, els centres de salut mental que han participat en aquesta onzena edició de Parelles Artístiques són: Ampans, Mosaic i  Centre de Dia d’Althaia del Bages; Activament, OTL, ASFAM, CSMA i Hospital de Dia del Berguedà; Alterarte CFP del Maresme; Osonament d’Osona; Club Social La Muralla i SRC Institut Pere Mata del Tarragonès; SRC Benito Menni CASM del Vallès Oriental.

 

Comparteix aquesta publicació: