Parelles Artístiques és una mostra de que “totes les persones són capaces de fer el què es proposin”.

 

El Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona va acollir ahir a les 19h l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental, que va reunir prop de 90 persones.

En total s’han reunit 80 peces de diferents disciplines com pintura, escultura, vídeo, fotografia, ceràmica, il·lustració….que han estat realitzades per un total de 164 artistes.

L’acte va ser presidit pel director territorial de Treball, Afers Socials i Famílies de Tarragona, Francesc Tarragona, el qual va destacar la trajectòria dels centres de la ciutat que hi han participat -Club Social La Muralla i Institut Pere Mata- i va afirmar que “la diversitat és enriquidora, encara que alguns posin en dubte aquesta diversitat”. També va opinar que l’exposició “és una mostra de que totes les persones són capaces de fer el què es proposin”.

Parelles Artístiques compta amb el suport de BBVA CX i Fundació Antiga Caixa Manlleu. El Director de zona de BBVA a Tarragona, Joan Marin, va destacar que “recolzem el projecte des dels inicis i els darrers anys hem fet un gran esforç per poder-lo estendre a d’altres comarques”. Per la seva banda, Miquel Torrents, President de Fundació Antiga Caixa Manlleu, va afirmar que es tracta d’una “meravellosa manera de trencar barreres”.

La terapeuta d’Osonament, Neus Vila, va parlar en nom de totes les entitats participants fent un agraïment a totes elles i als artistes, que “hi participen de forma altruista”.

Concretament, els centres de salut mental que han participat en aquesta onzena edició són: AMPANS, MOSAIC i Centre de Dia d’Althaia del Bages; Activament, Agència de Desenvolupament-OTL, ASFAM, CSMA, Grup Horitzó, Hospital de Dia, Oficina Inclusió Social del Consell Comarcal i Centre de Dia l’Oreneta del Berguedà; Alterarte Centre de Formació i Prevenció del Maresme; Osonament d’Osona; Club Social La Muralla i SRC Institut Pere Mata del Tarragonès; Associació El Far, SRC Benito Menni CASM del Vallès Oriental. També s’ha comptat amb la participació del Consell Comarcal del Berguedà.

Acte seguit, dues parelles artístiques formades per Joan Paton i Galderich Torres, i Vicky Roldan i Sergi Domínguez, del Club Social La Muralla de Tarragona,  van explicar la seva experiència en el projecte coincidint que en què es tracta d’una “vivència molt enriquidora”. “Gràcies a les parelles artístiques, sóc una altra persona”, va assegurar Roldan.

Després dels parlaments, que van ser conduïts per Neus Pàmies, directora del Centre d’Estudis Marítims del Port de Tarragona, l’acte va comptar amb un recital de poesia acompanyat d’una peça de flauta travessera a càrrec de la parella artística del SRC de L’Institut Pere Mata, Artur Bertran i Marina Durany. Finalment, Sergi Oliva i Sonia Salcedo, d’Osonament, van realitzar una acció poètica relacionada amb la salut mental.

L’exposició romandrà en aquest espai fins el 23 de juliol. Els horaris de visita són de dimarts a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 10 a 14h i de 17 a 20h i diumenges i festius, d’11 a 14h. Les obres es poden comprar a través de la web www.parellesartistiques.cat. Els diners que es recullen de la venda s’utilitzen per finançar la següent edició del projecte.

Comparteix aquesta publicació: