Parelles Artístiques engega el cicle d’exposicions amb 68 obres de 6 comarques catalanes

Després de quatre mesos de treball a quatre mans, aviat es podran veure les obres de la nova edició de Parelles Artístiques: la setzena. Les parelles han estat creant entre els mesos de gener i abril i, a partir del juny, arrencarà el cicle d’exposicions, la fase final del programa. En aquesta setzena edició, es compta amb la participació de 68 parelles artístiques provinents d’entitats de salut mental de sis comarques de Catalunya: Barcelonès, Berguedà, Maresme, Osona, Tarragonès i Vallès Oriental. En total, doncs, s’han creat 68 obres amb diferents tècniques artístiques.

Des del Barcelonès s’han creat 3 obres. L’entitat que participa a la xarxa de Parelles Artístiques d’aquesta comarca és CHM Salut Mental. Des del Berguedà, s’han creat 12 obres gràcies a la Comissió Salut Mental Berguedà, formada pel Consell Comarcal del Berguedà, ASFAM, Fundació Horitzó i Germanes Hospitalàries Sagrat Cor. Des del Maresme s’han creat 5 obres, gràcies a la participació de l’entitat CFP Maresme. El Tarragonès i el Vallès Oriental són dues comarques que gairebé cada any se sumen al projecte aportant un bon grapat de parelles. El Club Social La Muralla de Tarragona ha impulsat la creació d’11 parelles artístiques, mentre que des del Vallès Oriental, l’Associació Daruma, el Club Social La Llum i l’Associació El Far, han pogut crear 21 parelles artístiques amb les seves corresponents 21 obres.

Les obres d’Osona

Des d’Osona s’han creat 16 obres artístiques coordinades per Osonament. Majoritàriament, les parelles han experimentat en pintura, però també podrem observar fotografia, grafit, disseny gràfic, escultura i pintat digital. També s’ha format una parella musical, que amenitzarà les inauguracions d’algunes de les exposicions.

La primera exposició serà al Temple Romà de Vic, amb la presentació de les obres d’Osona (del 10 de juny al 17 de juliol), que es podran tornar a veure el mes de desembre a l’Atlàntida de Vic.

La resta de comarques muntaran exposicions de les seves obres també a partir de juny i, a finals d’any, s’organiztarà l’exposició col·lectiva, que aglutinarà les 68 obres de l’edició. Aquesta exposició (falta data i lloc per concretar), no serà itinerant.

El projecte

Parelles Artístiques consisteix en la creació i la posterior exposició d’unes obres realitzades per parelles formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental.

El programa facilita que les persones puguin gaudir de l’art com a forma d’expressió i creixement i treballar amb d’altres persones que comparteixen un interès artístic, impactant positivament en el seu benestar.

El procés creatiu i personal que viuen els integrants de cada parella té un paper fonamental en aquest projecte, per sobre del resultat final de les obres, encara que aquestes també es valoren a través del catàleg, de les exposicions itinerants que s’organitzen, i de la seva venda final.

Les obres es poden comprar a través de la web www.parellesartistiques.cat i es lliuren al final de les exposicions, al mes de desembre. Algunes comarques també organitzen accions com subhastes per donar sortida a les peces.