Osonament inserta 54 persones, mitjançant l’Oficina Tècnica Laboral

Osonament ha insertat 54 persones des dels inicis de 2021, en el marc de l’Oficina Tècnica Laboral (OTL), un dispositiu d’inserció laboral adreçat a persones amb problemes de salut mental.

En els 10 mesos que portem d’aquest any, 13 persones han estat insertades en empreses ordinàries, i 9 en Centres Especials de Treball. El 2021, vam realitzar 32 insercions, 14 persones a l’empresa ordinària i 18 a Centres Especials de Treball.

De mitjana, a Osonament en el marc de la OTL atenem entre 90 i 100 persones cada any.

Finançat per la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d’Osona, l’OTL ofereix programes d’orientació, formació, prospecció del mercat de treball i seguiment i acompanyament de les accions laborals realitzades per les persones usuàries.

Per a cada persona, es concreta l’itinerari ocupacional que es durà a terme, es desenvolupa un procés de formació i, per últim, es fa una recerca activa de feina que culmina amb la inserció laboral de la persona en una empresa ordinària o en un Centre Especial de Treball (CET).

Després d’aquesta etapa, per facilitar la seva plena integració en el lloc de treball, l’equip professional l’OTL li ofereix suport temporal, ja sigui a la pròpia empresa o a l’OTL.

A la foto, els tècnics Susanna Prat i Jordi Plans, fent el seguiment de’n Salvador, una persona insertada laboralment a través de l’OTL.