Osonament, un dels 13 primers centres en rebre el segell antiestigma en salut mental

Osonament ha estat un dels 13 primers centres de Catalunya que ha finalitzat amb èxit el procés per poder rebre el distintiu Compromís Antiestigma, un segell creat per Obertament, entitat referent en la lluita contra l’estigma en salut mental. L’obtenció d’aquest distintiu, garanteix a les persones usuàries una millora en la qualitat de la seva assistència. A més, aquesta distinció acredita una sèrie de condicions indispensables per tal d’oferir un tracte no estigmatitzador cap a les persones amb trastorn mental, premia el compromís dels centres dins del sector, aporta reconeixement a la professió i genera orgull als professionals implicats.

Per tal de rebre el segell distintiu de centre compromès amb la lluita contra l’estigma, hem dut a terme una signatura del compromís, una avaluació prèvia del nivell d’estigma i una altra posterior a la intervenció per mesurar-ne l’efecte, la implementació d’una campanya de comunicació interna i la formació de tots els professionals; des del personal d’administració que atén des del tauler fins a personal mèdic, infermeria, psicologia i treball social. Obertament ens ha acompanyat al llarg de tot el procés.

La gala Compromís Antiestigma es va celebrar aquest dijous al vespre, a l’espai de Caixa Fòrum, al Palau Macaya de Barcelona. A banda, del lliurament de distintius als centres que han acabat el procés, es va posar en valor els 42 serveis que han iniciat el procés.