Osonament se suma al programa “Ritmes en companyia” d’Apropa Cultura

Osonament és un dels centres de salut mental de Catalunya que s’ha sumat al programa “Ritmes en companyia”, que impulsa Apropa Cultura en col·laboració, a la comarca d’Osona, amb l’Atlàntida de Vic i l’Escola de Música i Conservatori de Vic. Es tracta de set sessions de musicoteràpia que volen ser espais expressius i de connexió amb la música, com a element essencial i beneficiós per la salut mental. Les sessions van a càrrec del psicòleg i musicoterapeuta Raül Hernández Hernández. Des d’Osonament, hi participen dos grups, que fan una sessió setmanal, algunes setmanes a Osonament i d’altres, a l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

Alguns dels objectius del programa són:

● Practicar habilitats socials en un escenari segur.
● Treballar continguts relacionats amb la cognició i l’emoció.
● Poder expressar i avaluar emocions diverses.
● Vincular persones amb tendència a l’aïllament amb pràctiques artístiques al seu
moment i context social.

Més informació sobre el programa:

https://www.apropacultura.cat/ca/ritmes-companyia

Apostem per Apropa Cultura

Apropa Cultura és una xarxa inclusiva de programadors culturals que s’uneixen per facilitar l’accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat de la mà de les entitats socials. La temporada 2020-2021 va dedicada al col·lectiu de la salut mental, que és dels que més ús fa de la xarxa Apropa per a les seves sortides culturals.

Des d’Osonament, fa molts anys que s’aposta per aquest programa, que forma part del Projecte d’Intervenció Comunitària de l’entitat, de manera que qualsevol persona atesa als nostres serveis se’n pot beneficiar. Aquest 2021, s’han obtingut entrades per a 7 espectacles a l’Atlàntida de Vic, amb la participació de 37 persones ateses.