Osonament rep la Placa al treball President Macià

Osonament va rebre ahir la Placa al treball President Macià en la categoria d’igualtat  d’oportunitats en el treball i la conciliació de la vida personal, laboral i familiar, i coresponsabilitat entre dones i homes en el treball de cura de persones. L’acte de concessió de les plaques i medalles es va fer al Palau de la Generalitat i va ser presidit pel president Quim Torra, acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Van recollir la Placa el president d’Osonament, Joan Carles Rodríguez i la gerent, Mercè Generó, la qual va fer el discurs en nom de les organitzacions premiades: Associació de Rehabilitació i Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre, Ap! Lleida Associació professional d’empresàries de Lleida i Pirineus, Associació MIFAS de Girona i Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona i Osonament.

Generó va afirmar que “les cinc entitats guardonades, no només complim amb alguna, sinó amb totes les categories del guardó: seguretat i salut en el treball; igualtat d’oportunitats i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; responsabilitat social empresarial; foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat”. Va tenir un agraïment pel govern, per les persones que van impulsar i crear les institucions reconegudes i per la “la gran feina dels equips de treball de les diferents institucions premiades. “Professionals que hi posen el talent, el temps, el coneixement, el saber fer, adaptant-se al canvi de normatives, de lleis, ordres, resolucions, justificacions…Unes traves que dificulten el camí, però que no ens fan perdre la il·lusió i la recompensa que suposa treballar per a les persones”. Finalment, va tenir “un sincer record per a les persones exiliades i les que estan injustament empresonades, que no podran passar les festes de Nadal amb les seves famílies”.

A banda de les cinc empreses que van rebre la placa, el Govern va concedir quinze medalles a persones a títol individual, per les seves qualitats, mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals.

El president Quim Torra va agrair el paper de tots els premiats “en un acte de reconeixement i de país” a les persones, entitats i empreses que treballen “perquè aquest sigui un país pròsper on cada dia es visqui millor”. I va destacat el seu paper de “referents” en un món canviant on “els joves veuen i veuran en vosaltres el reflex dels valors del treball, de l’esforç, també del risc i del no deixar-se vèncer quan les coses van malament”.

Per la seva part, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va reconèixer la feina i els mèrits dels guardonats i els va animar a persistir: “El país us necessita, ens necessita a tots i totes, per millorar el nostre mercat de treball, mirant el futur amb optimisme i plantejant escenaris de diàleg, concertació i voluntat de trobar estratègies conjuntes.

Comparteix aquesta publicació: