Osonament rep el Toni d’Honor 2020 de Taradell

Osonament va rebre el passat diumenge el premi al Toni d’Honor 2020 que lliuren els Tonis de Taradell, per la seva tasca en l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i addiccions a la comarca d’Osona. L’acte es va fer a l’Ajuntament i va estar presidit per la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

El guardó el va recollir Mercè Generó, gerent d’Osonament, que va agrair a tots els integrants que formen part de la fundació i va destacar que des de fa 40 anys es dediquen a treballar per millorar la qualitat de vida de les persones “amb una xarxa de serveis públics que cobreixen les necessitats de rehabilitació, habitatge, oci i treball”. A més, va afegir que el guardó els ha fet adonar-se que Osonament ofereix el seu “granet de sorra” per a la preservació del patrimoni rural d’aquest país. La fundació col·labora amb la Xarxa de Patrimoni Rural com per exemple, fent activitats diverses al camp dels Ametllers, a les festes del Segar i del Batre, fent manteniment al Parc de les Olors, fent de guies a grups de visitants al Museu del Blat o participant al Passant dels Tres Tombs.

D’altra banda, va destacar que “la Festa dels Tonis ens iguala a tots, vinguem d’on vinguem, parlem la llengua que parlem, aquesta festa no només permet que la gent gran recordi i revisqui aquests temps passats i que la gent més jove conegui una altra manera de viure llunyana, sinó que aquesta festa també està contribuint a la cohesió social”. Per acabar, va explicar algunes vivències personals en el món rural en la seva etapa d’infantesa, recordant que “sóc filla de pagès, i com ens deia la consellera, hem de recordar d’on venim. Som hereus del món rural i tenim l’obligació de passar-lo als nostres fills i nets”.

Comparteix aquesta publicació: