Osonament passa a formar part de la Fundació Tutelar l’Esguard

La Fundació Tutelar l’Esguard d’Osona passarà a oferir serveis de tutela a persones amb problemes de salut mental i persones grans de la comarca, gràcies a l’entrada d’Osonament i de FADO al Patronat d’aquesta entitat. Fins ara, l’Esguard estava formada per l’Associació Sant Tomàs i la Fundació Viver de Bell-lloc i oferia serveis de tutela i altres figures de protecció a persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques d’Osona i el Vallès Oriental.

Aquesta nova etapa de la Fundació L’Esguard es va presentar divendres passat en el marc de la Jornada “El món de la tutela i altres figures jurídiques”, que es va celebrar a la Sala Sert de l’Edifici del Sucre de Vic i va ser presidida pel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó.

Mundó va explicar que sota el paraigua de L’Esguard, es faran les accions pertinents per atendre les necessitats dels col·lectius susceptibles de tutela, afegint que “les persones tutelades es mereixen una institució que els doni confiança”.

Mercè Generó, gerent d’Osonament, va remarcar que hi havia necessitat d’acostar els serveis de tuteles a les persones amb problemes de salut mental a Osona. Amb aquesta entitat renovada, “les persones seran ateses amb proximitat i podran gaudir dels serveis des de casa”.