Osonament, organització neutra de carboni

Osonament és una organització compromesa amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic i, en aquest context, calcula la seva petjada de carboni des de l’any 2014, alhora que implementa mesures per reduir les emissions que genera la seva activitat.

Aquest any 2020, l’entitat ha fet un pas més enllà, invertint en projectes de reducció d’emissions que, a més a més, milloren el medi ambient i l’entorn social en el qual es desenvolupen. Això ha permès que esdevingui una organització “neutra de carboni” i que continuï contribuint a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 13 ‘Acció pel Clima’ de l’Agenda 2030 fixada per la ONU a nivell mundial.

Les diferents mesures implementades per l’entitat han permès la reducció d’emissions en un 14% entre els anys 2018 i 2019 i en un 13%, entre els anys 2017 i 2018.

El 2018, l’entitat va generar 208,80 tones de CO2 i va decidir comprar energia verda procedent de fonts 100% renovables a totes les instal·lacions. Mentre que el 2019, va produir un total de 183,03 tones de CO2 i va optar per compensar aquelles emissions que no pot reduir invertint en projectes de reducció d’emissions.

Altres accions realitzades amb anterioritat han estat  la construcció d’un ecoedifici amb certificat de sostenibilitat A (l’actual seu central), el canvi de lluminària convencional per LED a la Llar Residència de Manlleu, i l’adquisició de vehicles elèctrics i bicicletes convencionals per a diferents activitats del CET Areté i de l’entitat.

Osonament també va decidir adherir-se l’any 2018 al Programa d’Acords Voluntaris de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, comprometent-se així a presentar anualment el seu inventari d’emissions i definint propostes per reduir les seves emissions.

Bicicletes que hem muntat a Osonament a partir de peces reciclades i que s’utilitzen a la Llar Residència de Manlleu
Vehicles elèctrics del Servei de Repartiment del CET Areté
La seu central d’Osonament té el certificat d’eficiència energètica A.

Comparteix aquesta publicació: