Osonament aposta per la figura de l’agent de suport entre iguals

Osonament aposta per anar introduint la figura de l’agent de suport entre iguals en el seu dia a dia. Es tracta de persones que han tingut o tenen algun trastorn de salut mental, que exerceixen de coterapeutes en els equips assistencials, després de rebre una formació. La base per anar introduint l’experiència en primera persona als equips d’atenció a la salut mental, va començar el 2019, quan juntament amb Fundació Althaia, vam dissenyar i iniciar el programa “Agents de suport entre iguals”, a dia d’avui, en fase de desenvolupament.

Actualment, es compta amb l’experiència de la Rosa Rubio, la qual està impartint el taller “Suport emocional entre iguals-dones” un cop a la setmana. També explica la seva vivència de recuperació en primera persona a grups d’estudiants que visiten Osonament, entre d’altres accions.

La Rosa ja té experiència prèvia en el suport entre iguals, gràcies a la seva participació en la primera fase del projecte amb Althaia. Va formar part d’un grup de dotze persones que van exercir de coterapeutes a les dues entitats durant sis mesos, després de rebre una formació i una acreditació.

Segons explica la Rosa, poder fer d’agent de suport entre iguals “dona un sentit positiu al patiment passat, normalitza la meva vida i m’ajuda a reconstruir el meu projecte de vida”. I afegeix: “acompanyar als altres a reconstruir l’esperança ho trobo genial pel meu creixement personal i dels altres”.

A la foto, la Rosa Rubio explicant la seva vivència de recuperació en primera persona a un grup d’estudiants de Medicina, a Osonament.