Osonament aposta pel programa Apropa Cultura

Apropa Cultura és una xarxa inclusiva de programadors culturals que s’uneixen per facilitar l’accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat de la mà de les entitats socials. La nova temporada 2020-2021 s’acaba d’iniciar amb la campanya ‘Lliures d’estigma’, dedicada al col·lectiu de la salut mental, que és dels que més ús fa de la xarxa Apropa per a les seves sortides culturals.

Des d’Osonament, fa molts anys que s’aposta per aquest programa, que forma part del Projecte d’Intervenció Comunitària de l’entitat, de manera que qualsevol persona atesa als nostres serveis se’n pot beneficiar. Durant l’any 2019, es van obtenir entrades per a 9 espectacles, dels quals se’n van beneficiar 25 persones diferents.   

Normalment, les entrades que es demanen són per anar a concerts i obres de teatre a L’Atlàntida de Vic, però també de manera puntual es fan visites a diferents museus en el marc del Programa Respir d’Osonament o s’impulsa la formació a través de tallers  que s’organitzen en la secció de “Educa amb art” d’Apropa Cultura.

Participar en aquest programa facilita que les persones ateses a Osonament tinguin més accés a la cultura i participin com a ciutadanes en les activitats culturals de la seva ciutat. A més, des d’Osonament, es promociona que la participació sigui autònoma amb un suport logístic si és necessari.

Algunes persones ateses a Osonament van poder assistir al concert d’Obeses + la Coble Jove de Berga + Cord d’Obeses a l’Atlàntida de Vic, el passat 23 octubre

Comparteix aquesta publicació: