Osonament acull un taller de roboteràpia amb Ausatel Robòtica

Osonament ha acollit fins el 5 d’abril un taller de roboteràpia gràcies a un conveni signat amb Ausatel Robòtica SLU. S’han realitzat 10 sessions, amb la participació de 9 persones usuàries dels serveis d’Osonament, 2 terapeutes ocupacionals de l’entitat i una formadora de Robòtica Educativa d’Ausatel.

El taller s’ha emmarcat en un dels programes de l’àrea de rehabilitació que té per objectiu fomentar la realització d’ocupacions diverses i on es treballen diferents aspectes de la rehabilitació psicosocial com: afrontar-se a nous reptes, millorar funcions cognitives com la concentració i la planificació, desenvolupar la capacitat de resoldre problemes i treball en equip, explorar nous interessos, analitzar i ser conscients de les competències que cadascú té per utilitzar-les en la vida quotidiana.

Les 10 sessions han permès poder descobrir diferents materials, construir diferents robots i aprendre a programar-los, fins a crear un projecte final, en format de “ciutat intel·ligent” a través del qual es posaven a prova aquelles competències en programació que s’havien assolit. Tot plegat, treballant en petits grups que s’havien de coordinar per aconseguir els objectius comuns. El taller ha estat un repte interessant, tant per les persones participants com per les professionals.

 

 

 

Comparteix aquesta publicació: