Osonament acull la XXI final de la Lliga de Futbol Sala entre els CD i SRC de la província de Barcelona

 

Osonament acollirà el proper 21 de juny la Cloenda de la Lliga de Futbol Sala de Centres de Dia i Serveis de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de la província de Barcelona, en la qual hem participat durant la temporada 2018-2019. La jornada es farà a l’OAR Vic de 9.30 a 15h i s’utilitzarà una metodologia que adapta el futbol per aconseguir objectius socials, de transformació individual i col·lectiu. Aquesta adaptació consisteix en:

– Creació d’equips mixtes
– No hi ha àrbitre, hi ha la figura del mediador/a.
– Es juga amb tres temps.
– Es puntuen els valors.

En el primer temps els dos equips acorden les regles de joc conjuntament amb el mediador, que  els va guiant en la seva construcció. Les regles poden variar segons l’espai físic, com també se’n poden incorporar o treure’n durant el moment del partit.

El segon temps és el partit, on els dos equip juguen amb l’altra tenint en compte les regles que havien pautat. Els jugadors i les jugadores són els que decideixen dins el terreny de joc si s’ha de parar el partit davant d’alguna falta o d’un conflicte.

I el tercer temps és l’espai de reflexió, on els joves dels dos equips dialoguen en relació amb el que ha passat al terreny de joc. Parlen i consensuen si es mereixen els punts dels tres valors principals: respecte per les normes acordades, joc net i treball en equip. El rol del mediador és facilitar i acompanyar que els dos grups debatin i arribin a acords.

El partit no es guanya només per haver fet més gols, sinó que s’obté la victòria per puntuació esportiva i també pel compliment dels valors

La jornada acabarà amb un dinar popular a les mateixes instal·lacions.

 

HORARI JORNADA ESPORTIVA – 21/06/19

9:30h – Arribada dels participants.

10:00h – Reunió informativa sobre la jornada i normativa del torneig de Futbol 7.

10:30h – Inici del Torneig de Futbol 7 (amb un total de 8 equips – 130 jugadors/es).

10:35h – Activitats paral·leles: jocs de taula + petanca.

10:45h – Masterclass de Ioga.

12:00h – Masterclass de Zumba (adaptat).

13:45h – Entrega de trofeus amb la col·laboració de les diferents autoritats.

14:00h – Dinar popular (pícnic gratuït per tots els participants, voluntaris i organització).

15:00h – Finalització de la jornada.

 

 

Comparteix aquesta publicació: