Nou programa amb OPE Manlleu que suma accions mediambientals i de recuperació en salut mental

Des del passat 29 de juny, realitzem un taller setmanal de restauració manual i reciclatge de mobiliari a l’espai  Can Patalarga de l’Ajuntament de Manlleu, adreçat a persones amb problemes de salut mental i amb risc d’exclusió social. Aquest taller, s’emmarca en el projecte 4R’s que impulsem amb l’OPE de Manlleu i que fa referència a la suma d’accions mediambientals (3R) i de la recuperació en salut mental (R).  L’objectiu és  vincular accions de respecte a nivell mediambiental (reducció de residus, reutilització i reciclatge) amb la recuperació i reinserció laboral de les persones que hi participen.

Segons el coordinador de l’àrea laboral d’Osonament, Jordi Plans, “el taller és una de les activitats d’un programa global de foment de l’ocupabilitat de les persones, amb un seguiment individual, l’anàlisi de les seves competències, activitats de formació complementària i definició d’un lloc de treball per a un millor procés d’inserció laboral. Volem que les persones tornin a ser actives a nivell social i laboral a més de fomentar la sostenibilitat mediambiental”.

Tal com expliquen des de l’OPE, la sala s’ha adequat per seguir les mesures de prevenció del coronavirus i, de moment, el taller està previst que duri fins al desembre. Està estructurat perquè s’hi acabin vinculant deu persones, però a causa del distanciament social, de moment, n’hi participen tres. El programa 4R es fa en el marc del projecte d’Innovadors i Experimentals que es realitza amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). 

A les imatges, diferents mobles que s’estan restaurant.

Comparteix aquesta publicació: