Manifest de Xeisor contra els atacs a la democràcia i a les institucions catalanes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les entitats que formem part de Xeisor, la xarxa d’entitats d’inserció sociolaboral de les comarques d’Osona i el Ripollès, hem fet públic un manifest en rebuig als atacs a la democràcia i a les institucions catalanes que estem patint al nostre país.

Signen el manifest: Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), Associació Tapís, Càritas Diocesana de Vic, Centre Especial de Treball Calandra, Fundació Humanitària Dr. Trueta, Fundació MAP, Osonament, Sambucus i Sant Tomàs.

MANIFEST DE LA XARXA D’ENTITATS D’INSERCIÓ SOCIOLABORAL DE LES COMARQUES D’OSONA I DEL RIPOLLÈS

Davant de la situació preocupant de retallada de la democràcia que estem vivint arran de l’actuació repressiva desmesurada de l’Estat espanyol contra les institucions catalanes i la ciutadania favorable al dret a decidir, les entitats sotasignades volem manifestar el següent:

  • Expressem la nostra solidaritat amb les institucions catalanes, que representen tot el poble de Catalunya, i exigim que se les respecti.
  • Expressem el nostre compromís amb la democràcia i amb el dret a decidir i reivindiquem el dret del poble de Catalunya a ser consultat sobre el seu futur.
  • Reclamem respecte pels drets i per les llibertats. En especial, denunciem la vulneració d’alguns dels més fonamentals com són la llibertat d’expressió, de reunió, de manifestació o de premsa.
  • Denunciem la campanya de desprestigi contra la mobilització de la societat catalana favorable al dret a decidir, ja que sempre ha estat pacífica i tot un exemple de civisme i de convivència.

Per tot això, fem una crida a la ciutadania a manifestar-se en totes aquelles convocatòries per defensar públicament les institucions catalanes, la democràcia, i els drets i les llibertats del nostre poble.