Les XIII Jornades RDI TIC Salut Social debatran sobre inclusió social i intel·ligència artificial

Un any més arriben les Jornades RDI TIC Salut Social. En la seva 13a edició, i sota l’enfocament Construint inclusió amb la IA als serveis socials, el debat girarà entorn a com avançar cap a una societat més inclusiva. Una jornada amb mirada tecnològica de present i futur sobre els serveis socials a Catalunya i com seguir avançant sense perdre de vista les necessitats reals de la ciutadania. 

L’acte se celebra el proper 25 d’abril al Paranimf de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. De 9:00 a 17:00. Comptarà amb la presència de representants dels serveis socials, del món acadèmic i del teixit industrial. Un debat on es presentarà l’estat de l’art actual en matèria de necessitats socials i com es poden resoldre amb l’exemple de projectes que utilitzen la intel·ligència artificial aplicada. També es presentaran els avenços de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària.  

Programa i inscripcions obertes 

La jornada s’ofereix en format híbrid, presencial i online. La modalitat presencial té un aforament màxim de 200 persones. Per aquest motiu és molt recomanable realitzar inscripció prèvia a través de la web de la jornada clicant al següent enllaç. La retransmissió en streaming és il·limitada. No obstant també requereix inscripció prèvia a través del mateix enllaç. El mateix dia de la jornada quedarà habilitat el visor per connectar-se en remot des del seu lloc web.  

Treball en xarxa i zona demostrativa 

Les XIII Jornades RDI TIC Salut Social no acaben aquí. Durant les estones de pausa, que tindran lloc al claustre de la Casa de la Convalescència de Vic i adjacent al Paranimf, els assistents comptaran amb aquest espai com a punt de trobada per generar sinergies i detectar noves oportunitats de treball conjunt. A més, podran conèixer solucions aplicades a la cura de les persones a través dels estands ubicats en aquesta localització. 

L’acte comptarà amb unes paraules de benvinguda de les conselleries de Drets Socials i Salut, de l’alcalde de Vic i del rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, i del director de la Fundació TIC Salut Social.  

Entre les professionals que participaran a la jornada s’hi compten representants de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat Politècnica de Catalunya. També hi hauran representants de la Oficina de Protecció de Dades de Salut i de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.  

Aquesta cita anual s’organitza a través del treball en xarxa de les entitats del territori de la Catalunya central. Està impulsada a través de la Fundació TIC Salut Social i la Càtedra TIC Salut Social de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. I compten amb la col·laboració de l’ICS – Gerència Territorial de Catalunya Central, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, Althaia, l’EAP Vic, Osonament, la Fundació Sant Tomàs i Osona Acció social.  

També compta amb el suport de representants del teixit industrial com iN2, Doole Health, Evidenze, Chiesi, Seidor i Minsait.