Les persones vinculades a Osonament brillen a l’estrena de “Jo bé, i tu?”, l’obra d’Arnau Tordera pel 40è aniversari


La sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida ha viscut una nit emocionant i màgica aquest dissabte 23 de novembre amb l’estrena de “Jo bé, i tu?”. L’espectacle dirigit pel músic tonenc Arnau Tordera per tancar el 40è aniversari d’Osonament, ha estat un èxit i ha arrancat aplaudiments constants de les més de 450 persones que hi han assistit.

La producció d’Osonament era l’obra escollida per L’Atlàntida per ser la funció benèfica del semestre. Els intèrprets, una vintena de persones ateses i professionals de l’entitat, han brillat amb la seva actuació en les diferents escenes sota un impressionant joc de llums – treball d’Antoni Font Mir-, música i potents audiovisuals protagonitzats per ells mateixos, que s’anaven projectant al fons de l’escenari.

El guió de l’obra és una adaptació lliure del llibre “Un món feliç” d’Aldous Huxley i situa a l’espectador en una societat futurista controlada per l’Estat Mundial, on  les persones existeixen per servir a la comunitat i treballar, mantenint així l’economia sòlida i estable.

Però la felicitat controlada i superficial que imposa aquest estat es comença a esquerdar quan un dels intèrprets veu la llum i es revela. Poc a poc, la resta s’hi va sumant i aquest alliberament queda simbolitzat en una escena on tiben d’una corda que s’acaba trencant mentre a la pantalla, un cor gegant comença a bategar. Acte seguit, es treuen les granotes blanques que portaven en les escenes anteriors i que els uniformitzava, per fer aparèixer les seves individualitats i diferències, triomfant sobre el totalitarisme de l’estat manipulador i jeràrquic.

L’espectacle finalitza amb la cançó “Jo bé, i tu?” amb lletra elaborada a moltes mans pels participants a l’obra i musicada per Tordera, que a l’escenari ha anat acompanyada amb el so en directe de quatre músics d’Osonament.  

Un dels principals objectius d’aquest espectacle multidisciplinari era que les persones participants poguessin explorar diferents disciplines artístiques i diferents elements que intervenen en la creació d’una obra de gran format. 

Així, a banda dels intèrprets, altres persones han participat en l’escriptura del guió, en la confecció d’escenografia i vestuari, en l’enregistrament i postproducció de les projeccions de l’obra, etc. Tot aquest treball s’ha realitzat durant onze mesos i ha comptat amb la participació d’una quarantena de persones.

L’espectacle de l’Atlàntida tanca el 40è aniversari d’Osonament, que va celebrar també el mes de juny un acte institucional a l’edifici El Sucre de Vic i que va reunir els presidents que ha tingut durant la seva trajectòria i els consellers i conselleres de les diferents etapes del govern.

Vídeo de la cançó Jo bé, i tu?  

De TV Bagué

Notícies relacionades:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-migdia/arnau-tordera-dobeses-en-un-espectacle-unic-jo-be-i-tu/audio/1053802/

https://el9nou.cat/osona-ripolles/cultura-i-gent/un-mon-democions/

https://el9nou.cat/video/el-9-magazin-20-11-19/

https://el9nou.cat/osona-ripolles/cultura-i-gent/un-mon-democions/

https://www.naciodigital.cat/flaix/816/osonament/celebra/40e/aniversari/amb/espectacle/jo/be/tu

https://www.naciodigital.cat/osona/noticia/61794/fotos/osonament/celebra/40/anys/amb/produccio/collectiva

Totes les fotos d’Adrià Costa Rifà a l’enllaç:

https://mega.nz/#F!rB5DjYDT!18NINeOU_UayiV1Ps89hKw