“La robòtica és útil per fomentar el pensament lògic i computacional”

En Ruben, l’Adrià i l’Isaac ens ens parlen en el següent vídeo del taller de Robòtica d’Osonament, una de les accions que s’estan fent en el marc del Servei TerapèuTIC. Aquest programa aplica les noves tecnologies per potenciar la intervenció precoç dels problemes de salut mental i addiccions dels joves, que es realitza gràcies al finançament aconseguit a la sisena edició del sopar Il·lusions a Taula que de Rotary Club de Vic-Osona.

La robòtica consisteix en un conjunt d’elements físics o de programació que motiven els joves a construir, programar i raonar de manera lògica. “Aquestes tecnologies de programació i robòtiques són especialment beneficioses per a l’ensenyament de STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i, per tant, del pensament computacional”, explica Segons Ruben Aldabó, Doctorand Industrial en Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes d’Osonament, que coordina el taller de robòtica. En definitiva, “la robòtica és útil per fomentar el pensament lògic i computacional”, apunta Aldabó.

La robòtica i el pensament computacional tenen un potencial educatiu i rehabilitador pels joves en general, i en especial, per a la població amb problemes de salut mental, on en la majoria dels casos queden afectades tant les àrees cognitiva com les psicosocial.

Comparteix aquesta publicació: