Consolidem els projectes de recerca en activitat física i alimentació

Incorporar programes de promoció de la salut física en el tractament integral de les persones amb problemes de salut mental permet millorar la qualitat de vida i prevenir i controlar malalties cròniques associades. Per aquest motiu, Osonament compta amb el Programa de salut física, a partir de dos projectes de recerca en activitat física i alimentació, que ja estan plenament consolidats. El primer es va iniciar el 2016, amb la incorporació a l’equip d’Osonament d’una doctorand industrial del Grup de Recerca en Esport i Activitat Física de la UVic-UCC (GRAEF). El segon es va iniciar el 2018 amb la incorporació d’una doctorand industrial en dietètica i nutrició del Grup de Recerca Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3O).

Aquestes professionals aporten qualitat a les activitats que s’ofereixen al centre i permeten realitzar un programa de nutrició i d’activitat física dissenyat, específicament, per a persones amb trastorns mentals severs. El 2019, per les diferents activitats d’ambdós programes hi van passar 277 persones.

En l’àmbit de l’activitat física es desenvolupen diferents activitats, algunes de les quals, però, s’han hagut d’ajornar a causa de la pandèmia. Actualment, es fa activitat física suau i moderada, caminades i Ioga.

D’altra banda, a causa de la pandèmia, el programa d’alimentació s’està desenvolupant majoritàriament a través de sessions individuals. No obstant, a la Llar Residència de Manlleu, es fan dues sessions setmanals grupals, on es treballa la importància d’una alimentació saludable a partir de xerrades, vídeos, jocs i altres modalitats didàctiques.

Comparteix aquesta publicació: