La I Jornada de la Taula de Salut Mental d’Osona clou amb una participació de 214 persones

L’Aula Magna de la UVic-UCC ha acollit aquest dimarts la I Jornada de la Taula de Salut Mental i Addiccions d’Osona, que tenia per objectiu la presentació de la cartera pública de serveis en l’àmbit de la salut mental a la comarca de la mà de totes les entitats, organitzacions i administracions implicades. La jornada ha comptat amb una alta participació de públic: concretament, hi han assistit 214 persones.

La jornada ha començat amb la presentació de les carteres de serveis socials, de salut, educació i justícia, destacant el treball transversal i en xarxa.

Acte seguit, Osonament ha presentat l’experiència del programa Agents de Suport entre Iguals. La presentació ha anat a càrrec de la Mònica Sala i l’Esther Mendoza, dues persones amb experiència pròpia en salut mental, que s’han format com a agents de suport i ara desenvolupen la seva activitat laboral a l’entitat.

També s’ha presentat la nova comissió organitzadora dels actes que es celebren a Osona al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre), formada per les entitats de la Taula de Salut Mental.

Finalment, s’han portat a terme diferents sessions de treball: “Atenció a la complexitat i comorbiditat en salut mental”, Accions preventives per la població infantil i juvenil en relació a la salut mental i addiccions”, “Població immigrant i salut mental”, “Persones grans i salut mental” i “Treball en xarxa i salut mental”.