La directora del Pacte Nacional de Salut Mental visita la Llar Residència de Manlleu

La directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana, va visitar aquest dilluns 28 de novembre la Llar Residència de Manlleu. El motiu de la visita era conèixer de primera mà la primera residència pública en salut mental que es va obrir a Catalunya l’any 2005. Al mateix temps, va poder atendre les peticions d’agilització de la llista d’espera per entrar als recursos d’habitatge d’Osonament. Actualment, a Osona hi ha una llista d’espera de 42 persones per entrar en recursos de llars residències i llars amb suport.

Casamitjana va fer la visita acompanyada d’una àmplia representació de l’Ajuntament de Manlleu: l’alcalde, Àlex Garrido; el regidor de Promoció Social i Personal, Pere Compte (que és membre del Patronat d’Osonament); la regidora de cultura, Eva Font; el regidor d’Educació, Igualtat, Gent Gran i Habitatge, Rafa Cuenca; i la regidora de Medi Ambient, Maria Teresa Anglada.

La comitiva va poder veure les instal·lacions acompanyada d’alguns residents, que van ser els encarregats de presentar cada espai. La Gerent, Mercè Generó, va explicar que era la primera residència pública que es va fer a Catalunya l’any 2005 i que, actualment, hi viuen una trentena de persones.