La consellera Dolors Bassa inaugurarà divendres l’Espai Estivill Camps de Torelló

Aquest divendres, a dos quarts d’1 del migdia, tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’Espai Estivill Camps de Torelló. L’acte comptarà amb l’assistència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa; del president d’Osonament, Joan Roca; de l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, i del consistori torellonenc.

L’Ajuntament de Torelló i Osonament col·laboren des de fa més de 15 anys per acostar els recursos comunitaris de salut mental a les persones que viuen a Torelló i a la Vall del Ges. Durant tots aquest anys, un equip de professionals d’Osonament s’ha  desplaçat al municipi per oferir  activitats de rehabilitació, inserció laboral i oci destinades a les persones del territori amb problemes de salut mental.

Les activitats s’han anat desenvolupant en diferents espais municipals, perquè Osonament no tenia cap equipament propi, però gràcies a la donació de l’Espai Estivill Camps per part de l’Ajuntament, ara s’han pogut començar a realitzar en aquest centre.

Cal destacar que l’Espai Estivill Camps inclou dos recursos: el club social i una llar amb suport.

El club social és un servei social especialitzat adreçat a persones d’edats compreses entre 18 i 65 anys amb problemes derivats de malaltia mental que, per aquesta causa, tenen dificultats en la seva inserció social, laboral i comunitària. Les activitats que s’ofereixen estan orientades a donar un suport o intervenció per a millorar el benestar personal, l’ocupació significativa del temps, les relacions socials, l’autonomia personal, la seva integració social i laboral i, en definitiva, la seva qualitat de vida.

D’altra banda, la llar amb suport és un pis normalitzat on viuran quatre persones amb un suport per part dels professionals d’Osonament.

A banda de l’atenció que s’ofereix en aquest nou equipament, Osonament també es desplaça a la Vall del Ges per oferir suport a la llar a persones amb problemes de salut mental i rehabilitació a persones que necessiten tractament en Logopèdia.

El 2016, Osonament va atendre a 166 persones del territori.