Inscripcions obertes per al nou curs d’especialització Suport entre Iguals de la UVic

Ja està obert el període d’inscripcions per al segons curs d’especialització Suport entre Iguals de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que començarà el dia 1 de març. L’objectiu és formar a persones amb experiència pròpia en problemes de salut mental, que ja han avançat en el seu procés de recuperació, per tal de fomentar la seva inserció laboral en equips d’atenció a la salut mental. Concretament, per exercir de coterapeutes.

És un curs d’expert universitari dins del marc de la Formació Continuada de la UVic-UCC, que està patrocinat per la Fundació “la Caixa” i compta amb el suport de la Fundació Althaia, Osonament, Activament, Consorci Hospitalari de Vic (CHV), Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Associació Emília de Barcelona i Federació Veus.

Aquesta és la segona edició del curs. En el primer, es van vincular 17 persones. D’aquestes, 4 van fer el període de pràctiques a Osonament.

Les bases per anar introduint l’experiència en primera persona als equips d’atenció a la salut mental, va començar el 2019 de la mà de Fundació Althaia i Osonament. En aquella primera fase de la prova pilot, també es van formar i acreditar persones amb problemes de salut mental i/o addiccions per integrar-les als equips assistencials d’Osonament i Althaia. Una d’elles va ser la Rosa Rubio, a la foto. El projecte va incloure tres grans grups de persones. En primer lloc, 16 persones que van rebre la formació per esdevenir agents de suport entre iguals. En segon lloc, 77 persones amb problemes de salut mental que van rebre l’atenció per part dels agents de suport. Finalment, 69 professionals sanitaris i socials dels equips d’atenció a la salut mental de les dues entitats.  

MÉS INFO I INSCRIPCIONS:

Cursos Suport entre Iguals (curs d’especialització) | Formació Contínua UVic-UCC

La Rosa Rubio es va formar en la primera fase del projecte i ara és una de les professores del curs.