Inauguració de l’exposició d’obres de Parelles Artístiques d’Osona, al Temple Romà de Vic

Osonament, Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA us conviden el proper divendres 10 de juny a l’acte d’inauguració de la primera exposició de les obres de la setzena edició de Parelles Artístiques d’Osona, que tindrà lloc al Temple Romà d’Osona a les 19.00h.

L’exposició es podrà visitar fins el 17 de juliol al Temple Romà i es podrà tornar a veure el mes de desembre al Teatre Atlàntida de Vic.

En total s’han creat 16 obres artístiques coordinades per Osonament. Majoritàriament, les parelles han experimentat en pintura, però també podrem observar fotografia, grafit, disseny gràfic, escultura i pintat digital. També s’ha format una parella musical, que amenitzarà les inauguracions d’algunes de les exposicions.

La resta de comarques muntaran exposicions de les seves obres també a partir de juny i, a finals d’any, s’organiztarà l’exposició col·lectiva, que aglutinarà les 68 obres de l’edició. Aquesta exposició (falta data i lloc per concretar), no serà itinerant. 

Després de quatre mesos de treball a quatre mans, doncs, es podran veure les obres de la nova edició de Parelles Artístiques: la setzena. Les parelles han estat creant entre els mesos de gener i abril i, ara arrencarà el cicle d’exposicions, la fase final del projecte. 

En aquesta setzena edició, es compta amb la participació de 68 parelles artístiques provinents d’entitats de salut mental de sis comarques de Catalunya: Barcelonès, Berguedà, Maresme, Osona, Tarragonès i Vallès Oriental. En total, doncs, s’han creat 68 obres amb diferents tècniques artístiques.

El projecte

Parelles Artístiques consisteix en la creació i la posterior exposició d’unes obres realitzades per parelles formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental. 

El programa facilita que les persones puguin gaudir de l’art com a forma d’expressió i creixement i treballar amb d’altres persones que comparteixen un interès artístic, impactant positivament en el seu benestar.

El procés creatiu i personal que viuen els integrants de cada parella té un paper fonamental en aquest projecte, per sobre del resultat final de les obres, encara que aquestes també es valoren a través del catàleg, de les exposicions itinerants que s’organitzen, i de la seva venda final.

Les obres es poden comprar a través de la web www.parellesartistiques.cat i es lliuren al final de les exposicions, al mes de desembre. Algunes comarques també organitzen accions com subhastes per donar sortida a les peces. 

Des dels inicis, el projecte compta amb el suport de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA.