Inauguració de l’exposició col·lectiva de Parelles Artístiques a Barcelona, el proper 8 de setembre

Osonament, Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA, Forum Salut Mental i Addiccions i les entitats participants a la 16a edició, us conviden el proper dijous 8 de setembre, a les 19.00h, a l’acte d’inauguració de l’exposició col·lectiva de les obres de la setzena edició de Parelles Artístiques de Catalunya, que tindrà lloc a l’Espai Josep Bota del recinte Fabra i Coats. L’acte el presidirà el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 18 de setembre, mostrarà un total de 68 obres, realitzades amb diferents tècniques artístiques, que s’han creat en aquesta setzena edició. Les parelles han estat creant entre els mesos de gener i abril. Amb les exposicions s’entra a la fase final del projecte. Durant l’acte d’inauguració, es podran veure en directe algunes actuacions i performance d’algunes de les parelles.

Els participants provenen d’entitats de salut mental de sis comarques de Catalunya: Barcelonès, Berguedà, Maresme, Osona, Tarragonès i Vallès Oriental.

Des del Barcelonès s’han creat 3 obres. L’entitat que participa en aquesta edició de Parelles Artístiques per aquesta comarca és CHM Salut Mental. Des del Berguedà, s’han creat 12 obres gràcies a la Comissió Salut Mental Berguedà, formada pel Consell Comarcal del Berguedà, ASFAM, Fundació Horitzó i Germanes Hospitalàries Sagrat Cor. Des del Maresme s’han creat 5 obres, gràcies a la participació de l’entitat CFP Maresme. El Tarragonès i el Vallès Oriental són dues comarques que gairebé cada any se sumen al projecte aportant un bon grapat de parelles. El Club Social La Muralla de Tarragona ha impulsat la creació d’11 parelles artístiques, mentre que des del Vallès Oriental, l’Associació Daruma, el Club Social La Llum i l’Associació El Far, han pogut crear 21 parelles artístiques amb les seves corresponents 21 obres.

Parelles Artístiques consisteix en la creació i la posterior exposició d’unes obres realitzades per parelles formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental. El programa facilita que les persones puguin gaudir de l’art com a forma d’expressió i creixement i treballar amb d’altres persones que comparteixen un interès artístic, impactant positivament en el seu benestar.

El procés creatiu i personal que viuen els integrants de cada parella té un paper fonamental en aquest projecte, per sobre del resultat final de les obres, encara que aquestes també es valoren a través del catàleg, de les exposicions itinerants que s’organitzen, i de la seva venda final.

Les obres es poden comprar a través de la web www.parellesartistiques.cat i es lliuren al final de les exposicions, al mes de desembre. Des dels inicis, el projecte compta amb el suport de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA.