II Congrés Internacional sobre Salut Mental i Innovació Social

Aquest divendres 27 de maig, més de cent professionals participaran a Manresa, en el II Congrés Internacional sobre Salut Mental i Innovació Social. 

El fòrum l’organitza el SaMIS, el grup de recerca sobre Salut Mental i Innovació Social del qual forma part Osonament, la Càtedra de Salut Mental de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació Althaia.

Al congrés hi intervindran ponents de reconegut prestigi internacional. Es treballarà entorn de 3 eixos: de la rehabilitació de les persones afectades per problemes en salut mental, l’aportació de les neurociències a les teràpies psicològiques i la mirada transcultural en salut mental. 

El grup de recerca sobre Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) està format per professionals de la Fundació Althaia, el Consorci Hospitalari de Vic, Osonament, la UVic-UCC, Sant Andreu Salut i l’EAP Osona Sud-Alt Congost, entre d’altres.

La gerent d’Osonament, Mercè Generó, forma part del comitè tècnic del congrés.

Des del congrés es col·labora amb el projecte Manresa 2022, que se celebra enguany a Manresa per commemorar els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la capital del Bages i els valors que se’n desprenen. En aquest sentit, dues activitats del congrés estan obertes a la ciutadania. Es tracta de la conferència Mindfulness, neurociència i difusió, que pronunciarà Joaquim Soler a les 12.15 hores i que es podrà seguir de forma telemàtica a través d’aquest enllaç. També el taller Neurociència, mindfulness i psicologia positiva, que serà impartit per Rosa Tejedor i Yolanda Martínez, psicòlogues clíniques de la Direcció de Salut Mental de la Fundació Althaia, i que ja té totes les places completes.