Fundació “la Caixa” col·labora amb l’aplicació mòbil dissenyada per Osonament de suport a la recuperació en salut mental

Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, dóna suport econòmic a una aplicació mòbil (MenTIC) de suport al procés de recuperació de persones amb problemes de salut mental i/o addiccions dissenyada per Osonament. Concretament, hi destinarà 10.000 euros. La formalització d’aquest suport ha tingut lloc aquest dimarts 25 de juliol a Osonament amb la visita del Director de Banca i Institucions de CaixaBank, Antoni Noguera i de la Responsable d’Acció Social de la Direcció Territorial Catalunya de Caixa Bank, Mireia Gorchs. A la trobada també hi ha format part el president d’Osonament, Gerard Sancho, la gerent d’Osonament, Mercè Generó i la responsable de l’àrea de rehabilitació d’Osonament, Judith Martínez.

L’aplicació mòbil, dissenyada per l’enginyer informàtic d’Osonament, Rubén Aldabó conjuntament amb l’equip assistencial de l’entitat, conté un conjunt de mòduls -entre ells un Xatbot- que ajuda a les persones ateses a reconduir moments crítics mitjançant diferents mètodes i estratègies. Les persones usuàries també poden obtenir informació, un seguiment i un suport quan no són presencialment al centre o no poden tenir el suport directe d’un professional.

Pel que fa a les persones ateses, l’objectiu d’aquesta aplicació és prevenir recaigudes, millorar l’estabilitat psicopatològica, afavorir l’adherència al tractament i millorar la funcionalitat de les persones. Pel que fa als professionals de la salut, l’objectiu és millorar l’atenció de les persones ateses durant les visites individuals o els grups terapèutics amb la informació que proporciona l’aplicació mòbil.