Enfortim la col·laboració amb l’Escola Guillem de Montrodon compartint activitats, espais i accions de voluntariat

La directora de l’Escola Guillem de Montrodon de Vic, Vicky Gasch, i la gerent d’Osonament, Mercè Generó, van signar dijous un conveni de col·laboració per afavorir la realització d’activitats conjuntes entre els dos centres, compartir espais i fomentar el voluntariat de les persones ateses d’Osonament a l’escola.

Els dos centres, que estan situats molt a prop, ja han col·laborat en els darrers anys, però ara volen fer un pas més enllà com a espais oberts a la comunitat. Per una banda, es vol afavorir la realització i col·laboració en activitats que fomentin la participació comunitària i la promoció i coneixement de la salut mental entre els alumnes de l’escola, permetent que coneguin entorns diferents als habituals. Una de les activitats que ja s’ha portat a terme els darrers anys és l’activitat d’hort, compartida entre els alumnes i les persones ateses a Osonament, i que es realitza durant diferents sessions als horts dels dos centres. També es volen fer activitats conjuntes en dates especials, com a la Diada de Sant Jordi o a l’arribada del patge reial a l’escola.

L’objectiu d’aquesta i altres iniciatives és normalitzar els problemes de salut mental, compartir espais i projectes i utilitzar diferents activitats com a elements cohesionadors per reduir l’estigma social en salut mental.

També es vol promocionar la realització de tasques de voluntariat de les persones ateses a Osonament en les activitats que es puguin dur a terme en el marc de l’escola, com ara, un reforç al servei de menjador escolar.

Finalment, es vol regular la utilització, per part dels professionals i persones ateses d’Osonament, de determinats espais de l’escola. Ja hi hem realitzat durant anys l’activitat de ping pong, però ara s’hi sumaran més tallers d’oci. Igualment, també es vol fomentar la utilització d’espais d’Osonament per part de l’alumnat i professorat del centre escolar.

Mercè Generó i Vicky Gasch, signant el conveni de col·laboració