Els residents de la Llar de Manlleu representen l’Aneguet Blau als infants de les escoles bressol Colors i Els Picarols amb la participació d’alumnes de La Salle

 

L’Aneguet Blau ha estat el conte escollit per a la representació teatral que ha tingut lloc aquest matí a la Llar Residència de Manlleu d’Osonament. Amb l’objectiu comú de trencar els estigmes que envolten la salut mental a través del treball conjunt, en la preparació de l’obra de teatre hi han participat les persones ateses a la Llar Residència, joves de l’equip d’Aprenentatge Servei (ApS) de La Salle, i els infants de les escoles bressol Els Picarols i Colors de Manlleu.

Un equip de persones de la Llar Residència ha dut a terme diferents sessions d’assaig amb les persones residents a la Llar, alhora que també han preparat l’escenografia i l’atrezzo per l’obra. Des de la Llar Residència també s’ha dissenyat un circuit de psicomotricitat ubicat als jardins de la mateixa Llar i pensat perquè els infants de les escoles bressol poguessin gaudir després de la representació de l’obra de teatre.

Per la seva banda, des de les escoles bressol Els Picarols i Colors s’ha treballat en el disseny i en la construcció de diferents instruments musicals fets amb materials reciclats, i en l’assaig d’una acompanyament musical per a l’obra de teatre.  Els alumnes de 2 i 3 anys de les dues escoles han estat els responsables de fer l’acompanyament musical de la representació, convertint-se així en espectadors actius de l’obra.

Els alumnes de 4t d’ESO de La Salle, juntament amb les persones de la Llar Residència, han estat els actors que han donat vida als diferents personatges de L’Aneguet Blau. Així mateix, els alumnes d’ApS també s’han encarregat de dinamitzar l’acompanyament musical dels infants dels Picarols i de Colors, i de les activitats posteriors.

El projecte Rondallaires

En funcionament des del 2013, el projecte Rondallaires té com a objectiu trencar la barrera de l’estigma social envers les persones amb malaltia mental a través de la realització d’activitats creatives i educatives que permeten la integració de persones ateses, infants, joves i professionals dels serveis.

En el marc del projecte, cada any diferents residents de la Llar representen una obra de teatre per als infants de les escoles bressol municipals de Manlleu.

Treball en xarxa

La preparació de l’obra de teatre ha permès potenciar el treball en xarxa entre les diferents entitats que participen en el projecte Rondallaires, així com també dur a terme un treball intergeneracional entre infants, joves i adults que ha suposat un enriquiment personal per totes les persones implicades.

El projecte ha permès la col·laboració i cooperació entre les diferents entitats, així com la presa de decisions per assolir objectius comuns, entre els quals destaca l’ús de l’expressió artística com a element cohesionador per a la superació d’estigmes socials.

Aprenentatge més enllà de la classe

Per als alumnes d’ApS La Salle la participació en el projecte ha suposat un aprenentatge rellevant més enllà del que s’adquireix en el marc de les assignatures acadèmiques. Així mateix, el projecte ha permès posar en relleu la importància d’arribar a acords i consensos en el treball en equip, i ha permès treballar la superació de prejudicis i com les relacions entre persones adultes fan créixer l’autoestima i la confiança en un mateix.

Vídeos a youtube

 

 

Comparteix aquesta publicació: