Els consellers Chakir El Homrani i Alba Vergés elogien el model d’atenció integrada d’Osonamet

Osonament va acollir dijous a la tarda la visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani i de la consellera de Salut, Alba Vergés. L’objectiu era recórrer les instal·lacions de l’entitat, inaugurades l’octubre de 2016, i conèixer de primera mà el seu model d’atenció integrada, considerat pioner a Catalunya. Aquest model atén de forma integrada les addiccions i la salut mental des de tres àmbits (social, sanitari i laboral) seguint el Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorns mentals i addiccions de la Generalitat de Catalunya.

Segons va manifestar el conseller Chakir El Homrani, Osonament és “un veritable exemple que la integració entre els àmbits de social i de salut, amb les persones al centre, és la millor aposta per fer front a reptes compartits, com el de la salut mental”. La consellera de salut, també va declarar que “és una mostra de que quan la persona és al centre, podem fer possible una bona atenció integrada”.

A la visita també hi van participar la delegada territorial del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, la gerent de la regió sanitària a la Catalunya Central, Núria Puig, i la directora del sector sanitari d’Osona i responsable de Planificació de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Remei Juncadella. Així mateix, hi van assistir els presidents d’Osonament i de la Fundació Areté, Joan Carles Rodríguez i Pere Medina, i altres membres dels patronats. La comitiva va poder veure com funciona el centre en el seu dia a dia, parlar amb els professionals i amb les persones ateses.

.

Comparteix aquesta publicació: