El president Aragonès visita Osonament per conèixer el seu model d’atenció integrada de serveis de salut, socials i laborals

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat avui Osonament amb l’objectiu de conèixer el nostre model d’atenció integrada de serveis de salut, socials i laborals, que té per objectiu garantir una atenció global a les persones. El cap de l’Executiu ha fet un recorregut per les instal·lacions i s’ha reunit amb l’equip directiu i amb membres dels patronats de l’entitat. L’acompanyava l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i les regidores Núria Vergés i Maria Balasch.

El president ha afirmat que Osonament “és un exemple de treball transversal, innovador i de proximitat, centrat en la persona, del qual n’hem d’aprendre en la nova etapa que obrim a Catalunya amb el Pacte Nacional de Salut Mental”.

Per la seva banda, el president del Patronat de la Fundació, Joan Carles Rodríguez, ha desgranat el model integrat d’atenció a la salt mental i a les addiccions d’Osonament i ha destacat que des de l’entitat es fa una atenció de proximitat. Per la seva part, la vicepresidenta del patronat, Marina Geli, ha posat en valor el treball conjunt d’Osonament amb la UVic-UCC en recerca i docència.

La gerent, Mercè Generó, ha realitzat una sèrie de propostes al president, com per exemple, que la salut mental s’hauria d’atendre amb la” seva singularitat i especificitat, tenint un àmbit específic en les polítiques”; també ha demanat que “cal un treball transversal entre tots els departaments de la Generalitat i unes polítiques integrades, incloent també els àmbits de la cultura, l’activitat física, la nutrició i la justícia”. A més, ha llançat la proposta de la importància de posar recursos a l’àmbit social, “doncs el 80% dels factors determinants dels problemes de salut mental són socials”. Finalment, ha destacat la diferència salarial que hi ha entre el sector de la salut i social, en detriment del segon.